Miri Tej

7 gyógynövény, amelyet az ayurvéda használ, hogy elpusztítsa a vastagbél – egyéb rákok gyors

7 gyógynövény, amelyet Ayurveda-ban használnak, hogy elpusztítsa a vastagbélréteget Egyéb rákok gyorsak

Számos ayurvédikus szöveg szól a vastagbélrák és az emésztőrendszer kezelésére. Két szöveg, melyet Kr. E. 700 körül írtunk, a klasszikus bölcsesség a jóga testvér tudományából Charakaés Sushruta Samhita. Mindkettőt úgy javasolják, hogy az egyikben az egyensúlyhiány van doshas (Vata, Pitta, Kapha), amelyek általános fiziológiai állapotokat írnak le az emberek világszerte. Egyszer a a doshas visszatért az egyensúlyba, akkor a rák és más betegségek eltűnnek a szervezetből.

Az alábbi 7 gyógynövényt Ayurveda-ban használják, hogy egyensúlyba hozhassák a doshasokat, segítve ezzel a vastagbélrák minimalizálását vagy teljes felszámolását.

1. Ashwagandha

Az adaptogén hatására ez a gyógynövény az ayurvédikus gyógyászatban szó szerint több száz betegségben szenved. “Intuits”, ahol a szervezetnek szüksége van a támogatásra és biztosítja. Ashwagandha növeli a stressz-ellenállást, miközben növeli az energia szintjét, felszabadítva a test rendszereit a rouge sejtek megkötésére.

A gyógynövényeken végzett kutatások alapján a ashwagandha segíti a ráksejtek növekedésének lelassulását, és gátolja a tumorsejtek növekedését a jó sejtek károsítása nélkül.

Számos kettős-vak vizsgálatban kimutatták, hogy a fokhagyma egy erős gyógynövény a rák kezelésére. A Naturopathok nyers fokhagymát, sőt fokhagymás gyümölcslevet vagy levest is használnak a rák kezelésére. A fokhagyma még bizonyítottan megöli az agyrákos sejteket (a vastagbélrákok mellett) anélkül, hogy károsítaná az egészséges sejteket, és nem lenne mellékhatása. Adjon hozzá hagymát és brokkolyt, és van egy rák elleni küzdelem.

Ez is az ayurvédikus gyógynövénykabin szekrénye. Nézze meg a fokhagyma egészségügyi előnyeit, itt.

3. Zöld tea

A zöld tea nem csak egy társadalmi kegyelem, hanem gyógyító jogorvoslat a vastagbél és más rákok számára. Nemcsak gátolja a rákos sejtek képződését, hanem a katechin polifenolok is képesek megölni a rákos sejteket anélkül, hogy károsítanák az egészséges sejteket. Rendszeresen a zöld tea használatával el lehet távolítani a vastagbél daganatokat, miközben azok a legfiatalabb szakaszában vannak.

4. Celandine

A mák növény család tagja, a celandinról ismert, hogy kezeli a vastagbélrákot is. Ez erősíti az immunrendszert, hogy a rák és más betegségek soha ne legyenek esélyesek a fejlődésre. Továbbá a gyógynövény olyan betegségeket is kezel, mint az asztma és atheroszklerózis.

5. Aloe Vera Apple Cider Ecet Fasts

Míg ezek a két gyógynövény-gyógyszerek elsősorban a vastagbél tisztítására szolgáló eszközként járnak el, ezáltal kiküszöbölik azokat a méreganyagokat, amelyek felhalmozódhatnak az emésztőrendszerben, ami betegséget okoz, szintén nagy gyulladásgátló szerek.

Az Apple Cider Vinegar (ACV) előnyeit nem lehet alulértékelni. Segít a candida túlnövekedésében (ez azt is bizonyítja, hogy hozzájárul a rákos megbetegedésekhez) és csökkenti a vércukorszintet. Az Aloe Vera juice bizonyította, hogy segítséget nyújt azoknak, akik sok gyógyszeres gyógyszert próbáltak ki – folfox, xeloda, avastin és más kemoterápiák.

6. Gyömbér gyökér

Számos indiai ételben egy ayurvédikus tűlevelű gyömbért használják. A klinikai kutatásban a vastagbélrák előzményeire korábban bizonyított gyulladásos markerek jelentősen csökkenthetők a gyömbérpor vagy gyömbér gyökereinek fogyasztásával. Erős gyulladáscsökkentő, a gyömbér megnyugtatja és meggyógyítja az emésztőrendszert, ezért azt javasolta, hogy az egyik legjobb hazai jogorvoslat a vastagbélrák kezelésére.

Egy vizsgálatban Suzanna M. Zick, N.D., M.P.H, 30 beteg beiratkozott, és véletlenszerűen két napi dzsem gyökér kiegészítőként vagy placebóhoz rendelte 28 napig. Meglepő módon pozitív eredményeket hozott. Zick megjegyezte, hogy:

“Ugyanolyan szigorúságra van szükségünk, mint a gyömbér gyökér hatására vonatkozó kérdéseket, amelyek más klinikai kísérletekre vonatkoznak. Az érdeklődés csak növelni fog, hiszen az emberek megkerülik a nem-toxikus rák megelőzését, és költséghatékony módon javítják életminőségüket. “

7. Kurkuma

Ha eddig még nem hallottál erről a gyógynövényről, valószínűleg szikla alatt éltél. A kurkumaikban lévő vegyületek mindent meg lehet gyógyítani. A kurkuma megtalálható a kurkuma gyökereiben, ezért a vastagbélrákos sejteket önmegsemmisítik. Meglepő eredményeket találtunk a kurkuma azon képességének vizsgálatakor, hogy elpusztítsák a rákos sejteket a Department of Surgery, Dalhousie Egyetem, Halifax, Nova Scotia, Kanada.

Persze, fordulhat a kemoterápiához a vastagbélrák miatt, ami miatt a hajad esik ki, a belsejében úgy érzed, hogy nem hagyja abba a regurgitációt, és az energiád teljesen elpusztult. Meg is próbálhatja az invazív beavatkozást – mindezt az alku alagsorára, több mint húszezer dollárra.

Vagy elkezdheti venni ezeket az ájurvédikus gyógynövényeket, amelyek már évezredek óta járnak, és idővel bizonyítják puszit.

8 lépés a vastagbélrák elleni küzdelemhez Természetesen

Március a vastagbélrák tudatosító hónapja.

A Colon Cancer Alliance és az American Cancer Society szerint a vastagbélrák, más néven colorectalis rák a harmadik leggyakrabban diagnosztizált rák és a második legfőbb oka a rákos halálnak férfiak és nők együttesen az Egyesült Államokban.

A vastagbélrák PREVENTABLE Ráknak számít.

Miért? Elsősorban azért, mert az étrend megváltoztatásával drámai módon csökkenthetjük a kockázatot. És ha rendszeres szűréseket (kolonoszkópiát) kapunk, csak precanceros vagy korai stádiumú daganatos sejteket diagnosztizálunk, amelyek könnyen eltávolíthatók és kezelhetők.

Itt van 8 bizonyított lépés, amellyel most egy egészséges rákellenes bélrendszer elősegítésére és a vastagbélrák (bélrák) elleni küzdelemre természetesen:

A colorectalis rák egy “élelmiszerrel kapcsolatos” rák. Minden, amit eszel, áthalad az emésztőrendszer bélésének felett. A vastagbél és a végbél bélése az emésztőrendszer alsó végénél hulladékot, emésztőfolyadékokat, epesavakat és rostokat tartalmaz.

Ez a bélés az élelmiszerekben, a saját hormonjaikban és a váladékokban, az egészséges és egészségtelen baktériumokban tükröződik. A belek tartalma közvetlen hatást gyakorol az általa érkező szövetek egészségére. A vastagbélrákot közvetlenül befolyásolja az Ön étrendje.

1. Egyél kevesebb piros húst. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a vörös hús fogyasztása “gyakran” növeli a vastagbélrák előfordulását. A vörös húsok napi bevitele, különösen napi több mint egy adag növeli a kockázatot.

A növényi alapú diéták a legalacsonyabb kockázatot mutatják (1). A fokozott kockázat a vörös hús emésztésével felszabaduló vegyi anyagokkal kapcsolatos megnövekedett gyulladással jár. Ezek a vegyszerek fokozzák a DNS károsodását és gátolják a DNS (genetikai anyag) javítását a belek bélésében. (2) A DNS károsodása minden daganat egyik fő oka.

Előzetes tanulmányok szerint a fokhagymafogyasztás csökkentheti a rákos megbetegedések, különösen a gyomor-bélrendszeri rák kialakulásának kockázatát. A fokhagymából származó védőhatások antibakteriális tulajdonságaiból vagy a rákot okozó anyagok képződésének képességéből, a rákot okozó anyagok aktiválásából, a javítás javításából, a sejtproliferáció csökkentéséből vagy a sejtek elhalálozásából eredhetnek. A fokhagyma magas az ásványi kénben és a szelénben, valamint a növényi vegyi anyagok, mint például az allicilin és a flavonoidok, melyek mindegyike az egészség szempontjából előnyös. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a felnőttek általános egészségmegőrzésére vonatkozó irányelvei naponta 2-5 g friss fokhagymát (kb. Egy szegfűszeget) tartalmaznak. (3) (4)

A hasonló tulajdonságokkal rendelkező családok más hagyma, póréhagyma, mogyoróhagyma és mogyoróhagyma.

3. Egyél a növényi antioxidánsok szivárványából. A gyümölcsök, zöldségek, gyógynövények és fűszerek mély, élénk színei sokféle antioxidánsnak adják az étrendet.

Az antioxidáns gazdag, mélyen pigmentált élelmiszerek példái: áfonya, áfonya, gránátalma, sárgarépa, sárgabarack, kelkáposzta, kelkáposzta, brokkoli, spenót, avokádó, paradicsom, alma, vörös káposzta, vörös és lila szőlő, rózsaszín grapefruit, zsálya és rozmaring.

A szín jelzi az antioxidáns növényi vegyi anyagok jelenlétét, amelyek megakadályozzák a rákszuppresszor géneket és kikapcsolják a rákos promoter géneket.

A vizsgálatok azt mutatják, hogy a vastagbélben a gyulladás és az oxidatív stressz fokozódik, a növényi antioxidánsok hiányában. A fokozott gyulladás és az alacsony antioxidáns szint olyan környezet, amely elősegíti a vastagbélrák kialakulását (6) (7). Egyél naponta 6-10 adagot.

4. Használja az olívaolajat. Az olajbogyó növényi anyagokat tartalmaz, amelyek rákellenes tulajdonságokkal rendelkeznek. Az olajbogyó csökkenti az epesav mennyiségét, és növeli az enzimeket, amelyek szabályozzák a sejtek átfordulását az egészséges szövetet elősegítő bélcsatornában. Az olívaolajban jelen lévő antioxidáns vegyületek (fenolok) szintén rákellenes antioxidáns hatást fejtenek ki (8).

5. Tartalmazza a szelén gazdag ételeket. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a szelén nemcsak gátolja a vastagbélrákot, hanem bizonyos rákellenes szerekkel is javíthatja vagy dolgozhat. A szelén szintén gátolja a növekedést és elősegíti a vastagbélrákos sejtek halálát (9).

A szelénben gazdag élelmiszerek közé tartozik a fokhagyma és a hagyma, a napraforgómag, a gomba, a teljes kiőrlésű gabona (barna rizs, zab, búzacsíra), a brazil dió és a hal (tonhal, laposhal, szardínia, lazac).

Egyes területeken a talaj nagyon szelénben van szelénben. Ezért a metszelenocisztein, az orális szelén biológiailag aktív formájának kiegészítése a forrásból hiányozhat.

6. Tartalmazza olyan fűszereket és gyógynövényeket, amelyek gátolják a vastagbélrákot. Tanulmányok kimutatták, hogy a fokhagyma, a gyömbér, a tumor, a timám, a rozmaring, a saláta, a sárgabarack és a borsmenta gátolják a vastagbélrákos sejtek növekedését (11).

7. Tartalmazza az Omega 3 Olajokat. A gyulladásgátló Omega 3 olajokban (EPA és DHA) gazdag étrend csökkenti a vastagbélrák előfordulását.

Az Omega 3 olajok hideg vízben találhatók mint például a lazac, a szardínia, a makréla és a tőkehal, valamint a lenolaj. Az Omega 3 olajok csökkentik a pro-inflammatorikus molekulák szintjét, amelyek elősegítik a rákot. Mivel nem mindig könnyű eljutni az Omega 3 olajok (EPA és DHA) megfelelő szintjéhez a modern étrendben, a szájon át történő kiegészítés jó alternatíva. (12)

8. Drink ginseng tea. Számos tanulmány kimutatta, hogy a díjazott hosszú élettartam ginseng gyökér számos faja csökkenti a vastagbélrákok növekedését és proliferációját, növeli azok leépülését (apoptózis), és hatékony védő rákellenes antioxidánsként hat.

Az ázsiai ginzengek (Panax ginseng, Panax notoginseng) és az amerikai ginzeng (Panax quinquefolium) mindegyike ezeket a tulajdonságokat mutatja. A ginzeng gyökér széles körben elérhető tea és kivonat formában ital tea. Egy jól ismert klinikus irányítása alatt a ginseng gyökerét hagyományosan növényi gyógyszerként használják számos alkalmazáshoz (13) (14).

összefoglalás

Az étrendi döntésekre vonatkozó ajánlásokat tükrözve, mind a hagyományos mediterrán, mind pedig a hagyományos ázsiai étrendeket ismertetjük.

Ezek a táplálkozások természetesen alacsonyak a vörös húsokban és az állati fehérjékben, a halakban és az omega 3 olajokban, az olívaolajban és a teljes értékű gabonákban, gyümölcsökben és zöldségekben, valamint a rákellenes hatású gyógynövényekkel és fűszerekkel.

Azok a kultúrák, amelyekben a hagyományos diéták még ma is fogyasztottak, alacsonyabbak a vastagbélrákban, mint olyan országok, mint például az Egyesült Államok és egyes európai országok, ahol a modern táplálék úgy tűnik elősegíti és fokozza a vastagbélrák kockázatát (1) (2) (7) (8) ) (10) (11) (12). A választás tiszta, és nagyon finom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!