Bizonyított rák elleni harcok
Rák harcoló élelmiszerek / fűszerek
A Nemzeti Rákkutató Intézet becslései szerint az összes rákos halál nagyjából egyharmada étrendhez köthető. Az, amit eszel, bántani tud, de ez is segít. Az élelmiszerboltokban vagy ökológiai piacokon elterjedt közös élelmiszerek közül sok rákellenes tulajdonságokat tartalmaz, az antioxidánsoktól, amelyek semlegesítik a szabadgyökök által okozott károkat az erős gyógyhatású vegyi anyagokhoz, amelyeket a tudósok csak kezdtek felfedezni. Nincs egyetlen eleme egy adott ételnek, amely elvégzi az összes munkát: A legjobb dolog, ha egyebet eszel különböző ételeket.
A következő élelmiszerek képesek segíteni a rák megszüntetését, és egyesek még a ráksejt növekedésének gátlását vagy a tumorméret csökkentését is segítik.
Az avokádó gazdag glutation, erős antioxidáns, amely megtámadja a szabad gyököket a szervezetben bizonyos zsírok bélfelfedezésének gátlásával. A banánok még káliumot is tartalmaznak, és a béta-karotin erõs forrása. A tudósok úgy vélik, hogy az avokádók hasznosak lehetnek a vírusos hepatitis (májrákos megbetegedés) kezelésében, valamint más májkárosodásban.
Brokkoli, káposzta és karfiol olyan kémiai komponensnek nevezik az indol-3-karbinolt, amely képes védekezni a mellrákot a rákmegelőző ösztrogén védőcsoporttal történő átalakításával. Brokkoli, különösen a kelbimbók, szintén rendelkezik a fitokémiai szulforapánnal, a glükoraphanin termékével -, amely úgy gondolja, hogy segít bizonyos típusú rákok, például a vastagbél és a végbélrák megelőzésében. A szulforaphán bizonyos enzimek termelését indukálja, amelyek képesek szabad gyököket és karcinogéneket deaktiválni. Kimutatták, hogy az enzimek gátolják a tumorok növekedését laboratóriumi állatokban. Ugyanakkor vegye figyelembe, hogy a Mezőgazdasági Minisztérium 71 típusú brokkoli növényt tanulmányozott, és 30-szor különbséget talált a glükoraphanin mennyiségében. Úgy tűnik, minél keserűbb a brokkoli, annál nagyobb a glükoraphanin. Brokkoli keleket BroccoSprouts márkanév alatt fejlesztettek ki, amelyek konzisztens szintje szulforhán – akár 20-szor magasabb, mint a brokkoli érett fejlécében.
sárgarépa sok béta-karotint tartalmaz, ami segíthet a rákos megbetegedések széles körének csökkentésében, beleértve a tüdőt, a szájat, a torkot, a gyomrot, a beleket, a hólyagot, a prosztatát és a mellet. Egyes kutatások szerint a béta-karotin valóban rákot okozhat, de ez nem bizonyította, hogy a sárgarépát étkezés nélkül, hacsak nem nagyon nagy mennyiségben – napi 2-3 kg-ban – rákot okozhat. Valójában a sárgarépában talált falcarinol nevű anyagot úgy találták, hogy csökkenti a rák kockázatát, állítja a Dán Mezőgazdasági Tudományok Intézete (DIAS) kutatói. Kirsten Brandt, a kutatási részleg vezetője elmagyarázta, hogy az elszigetelt ráksejtek lassabban növekednek, ha a falcarinol hatásának van kitéve. Ez az anyag egy poliacetilén, ezért fontos, hogy ne süssük a sárgarépát.
Chili paprika és jalapenos olyan kémiai anyagot tartalmaz, amely kapszaicint, amely semlegesítheti bizonyos rákot okozó anyagokat (nitrozaminok), és elősegítheti a rákos megbetegedéseket, például a gyomorrákot.
Cruciferous zöldségek – brokkoli, karfiol, kelkáposzta, kelbimbó és káposzta két antioxidáns, lutein és zeaxantin, amelyek segíthetnek a prosztata és egyéb rákos megbetegedések csökkentésében.
füge nyilvánvalóan benzaldehid származéka van. Azt jelentették, hogy a Tokiói Fizikai és Kémiai Kutatóintézet kutatói szerint a benzaldehid nagyon hatásos a daganatok csökkenésénél, bár ezt a jelentést nem láttam. Ezen kívül az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint az A és C vitaminokat, valamint a kalciumot, magnéziumot és káliumot tartalmazó fügék csökkenthetik az étvágyat és javíthatják a súlycsökkentő erőfeszítéseket. A fű juice szintén hatékony baktériumölő a tesztcsöves vizsgálatokban.
Len lignánokat tartalmaz, amelyek antioxidáns hatással rendelkezhetnek és blokkolják vagy elnyomják a rákos változásokat. A len is magas az omega-3 zsírsavakban, amelyekről azt gondolják, hogy védik a vastagbélrákot és a szívbetegségeket. Tekintse meg a Budwig diétát egy speciális diéta használatával lenmagolaj és túró. A lenmagolajra és a lenolajra vonatkozó tanulmányokért látogasson el a Fontos hír- vagy archívum oldalunkra.
A fokhagyma immunerősítő alliumvegyületekkel (dializált szultidákkal) rendelkezik, amelyek úgy tűnik, hogy fokozzák a rákkal szembeni immunsejtek aktivitását, és közvetetten segítenek a rákot okozó anyagok lebontásában. Ezek az anyagok segítenek megakadályozni a rákkeltő anyagok beléptetését a sejtekbe és lassítják a tumorok kialakulását. A dialkil-szulfid, a fokhagymaolaj komponense, szintén kimutatták, hogy a májban lévő rákkeltő anyagokat inaktívvá teszi. A tanulmányok a fokhagymát – valamint a hagymát, a póréhagymát és a metélőhagymát – kapcsolták össze a gyomor- és vastagbélrák kockázatának csökkentésével. Dr. Lenore Arab, az UNC-CH (University of North Carolina, Chapel Hill) járványtani és táplálkozási professzora a közegészségügyi, orvosi és kollégiumi iskolákban számos tanulmányt elemzett és beszámolt az amerikai Journal 2000. októberi számában A klinikai táplálkozás. A jelentések szerint a nyers vagy főtt fokhagymát fogyasztók általában rendszeresen a gyomorrák kockázatának felével és kétharmadukkal a vastagbélrák kockázatának vannak kitéve, mivel kevés vagy egyáltalán nem fogyasztók. Tanulmányaik nem mutatták, hogy a fokhagyma-kiegészítők ugyanolyan hatást gyakoroltak. Feltételezhető, hogy a fokhagyma segíthet megelőzni a gyomorrákot, mivel antibakteriális hatása van a gyomorban található, Helicobacter pylori nevű baktériummal szemben, amelyről ismert, hogy elősegíti a rák kialakulását.
A grapefruit, mint a narancs és más citrusfélék, monoterpéneket tartalmaz, amelyekről úgy gondolják, hogy segítenek megakadályozni a rákot a rákkeltő anyagok lerakásával a testből. Egyes tanulmányok szerint a grapefruit in vitro gátolhatja a mellrákos sejtek proliferációját. Tartalmaz továbbá C-vitamint, béta-karotint és folsavat.
A szőlő, a piros tartalmaz bioflavonoidokat, erős antioxidánsokat, amelyek rák megelőzésként működnek. A szőlő is gazdag forrása a resveratrolnak, amely gátolja az enzimeket, amelyek stimulálják a ráksejtek növekedését és elnyomják az immunválaszt. Tartalmaznak ellaginsavat is, olyan vegyületet, amely blokkolja a rákos sejtekhez szükséges enzimeket – ez a daganatok növekedését lassítja.
A vizsgálatok azt mutatják, hogy a zöld és a sárga leveles zöldségek fogyasztása alacsonyabb gyomorrák-szintekkel társult.
Kale indolokat, nitrogénvegyületeket tartalmaz, amelyek segíthetnek megakadályozni egyes károsodások átalakulását rákos sejtekbe ösztrogénérzékeny szövetekben. Ezen túlmenően az isotiocianátok, a kelkében található fitokemikáliák úgy gondolják, hogy elnyomják a tumor növekedését és blokkolják a rákot okozó anyagokat a céljuk elérésében.
Az édesgyökér gyökérének van egy vegyi anyaga, a glycyrrhizin, amely megakadályozza a tesztoszteron egy komponensét, és ezért megakadályozhatja a prosztatarák növekedését. A túlzott mennyiség azonban emelkedett vérnyomáshoz vezethet.
Gombák – Számos gomba látható, amelyek segítenek a szervezetnek a rák elleni küzdelemben és az immunrendszer kialakításában – Shiitake, maitake, reishi, Agaricus blazei Murill és Coriolus Versicolor. Ezek a gombák tartalmaznak poliszacharidokat, különösen Lentinanot, erős összetevőket, amelyek segítik az immunitás építését. Ezek a Beta Glucan forrása. Létint is tartalmaznak, amely a rákos sejteket támadja meg, és megakadályozza, hogy megszaporodjanak. Tartalmaznak a tioprolint is. Ezek a gombák stimulálhatják az interferon termelését a szervezetben.
A gomba kivonatát az utóbbi években sikeresen tesztelték Japánban a kemoterápia kiegészítéseként. A PSK a Coriolus Versicolorból készül. A Maitake gomba kivonat PCM4.
A diófélék tartalmazzák a kvercetin és a campferol antioxidánsokat, amelyek elnyomják a rákos megbetegedések növekedését. A Brazil anya 80 mikrogramm szelént tartalmaz, ami fontos a prosztatarákos betegek számára. (Megjegyzés: Sokan allergiásak a fehérjékre a diófélékben, ezért ha bármilyen étvágytalanságot, például viszkető szájat, szűk torkot, zihálást stb. Szed, étkezés után hagyja abba a szelén kiegészítést. megszüntesse ezt az allergiát.)
Narancsok és citromok tartalmaznak Iimonént, amely serkenti a rákot ölő immunsejteket (limfociták, például), amelyek szintén roncsolják a rákot okozó anyagokat.
A papayáknak C-vitaminja van, amely antioxidánsként működik, és csökkentheti a rákot okozó nitrozaminok felszívódását a talajból vagy a feldolgozott élelmiszerekből. A papaya folacint (más néven folsavat is) tartalmaz, amelyről kimutatták, hogy minimalizálja a méhnyak diszplázia és bizonyos rákos megbetegedéseket.
A málna sok vitaminot, ásványi anyagot, növényi vegyületet és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek antociánokat ismertek, amelyek megvédhetik a rákot. A Cancer Research 2001, 61: 6112-6119 által közölt legutóbbi kutatási tanulmány szerint a petesejtek 5-10% fekete málna táplálására szolgáló patkányok 43% -kal 62% -kal csökkentek a nyelőcső-daganatok számában. Az 5% -os fekete málna tartalmú diéta hatékonyabb volt, mint 10% fekete málna tartalmú diéta. A 2002. májusi Nutrition and Cancer című folyóiratban megjelent kutatás azt mutatja, hogy a fekete málna megrongálhatja a vastagbélrákot is. A fekete málna antioxidánsokban gazdag, és úgy gondolja, hogy még rákmegelőző tulajdonságokkal rendelkezik, mint az áfonya és a szamóca.
A vörösbor, még alkohol nélkül is, polifenolokkal rendelkezik, amelyek megvédhetik a különböző típusú rákokat. A polifenolok hatékony antioxidánsok, olyan vegyületek, amelyek segítik a betegség okozó szabad gyököket semlegesíteni. Az Észak-Karolinai Egyetem orvosi egyetemének kutatói Chapel Hillben találták meg a resveratrol vegyületet, amelyet a szőlőbőrben találtak. Úgy tűnik, hogy a resveratrol gátolja a sejtproliferációt, és segít megelőzni a rákot. Az eredmények azonban nem terjedtek ki a nehéz beolvasztókra, ezért mérsékelten kell használni. Ezenkívül az alkohol toxikus lehet a májra és az idegrendszerre, és sok borban szulfit van, ami káros lehet az egészségre. Megjegyzés: Egyes kutatások azt mutatják, hogy az alkoholt “A” osztályú karcinogének tekintik, amely valóban rákot okozhat – lásd http://www.jrussellshealth.com/alccanc.html. Valószínűleg alkoholmentes borokra kell váltania.
A rozmaring segíti a méregtelenítő enzimek aktivitásának növelését. A rozmaring kivonat, a karnozolt, gátolta az állatokban előforduló mell- és bőrdaganatok kialakulását. Nem találtunk embereken végzett tanulmányokat. A rozmaringot fűszerezésként lehet használni. Tojásként is fogyasztható: használjon 1 tk. szárított levelek per csésze forró víz; meredek 15 percig.
A tengeri moszat és más tengeri zöldségek béta-karotint, fehérjét, B12-vitamint, rostot és klorofillt tartalmaznak, valamint a klór-foszfóniumokat – fontos zsírsavakat, amelyek segíthetnek a mellrák elleni küzdelemben. Sok tengeri zöldségnek is magas a kálium, kalcium, magnézium, vas és jód ásványi anyag koncentrációja.
A tofu termékek, például a tofu, számos fitoösztrogént tartalmaznak – gyenge, nem szteroid ösztrogéneket, amelyek megakadályozzák a mell- és prosztatarákot a rákos változások gátlásával és elnyomásával. A szója termékekben számos izoflavon van, de a kutatások kimutatták, hogy a genistain a leghatékonyabb gátló a rákos sejtek növekedésében és terjedésében. Úgy tűnik, hogy csökkenti a mellrák kockázatát azáltal, hogy gátolja az epithelialis sejtek és az új erek növekedését, amelyeket a tumorok meg kell virágozni és potenciális rákellenes hatóanyagként vizsgálják. Vannak azonban bizonyos óvintézkedések, amikor figyelembe vesszük, mikor adjuk hozzá a szójat a diétájához. A napi maximum 4 vagy 5 uncia tofu vagy más szója táplálkozása valószínűleg rendben van, de kutatásokat végeznek annak megállapítására, hogy a szója feltöltése hormonhiányt okozhat, ami serkenti a rák növekedését. Elővigyázatosságként az emlőrákos vagy nagy kockázatú nőknek beszélniük kell az orvosukkal, mielőtt tiszta izoflavon porot és tablettákat vettek elő, amelyeket szójából kivontunk.
Az édesburgonya sok rákellenes tulajdonságot tartalmaz, beleértve a béta-karotint is, amely védi a DNS-t a sejtmagban a rákot okozó vegyi anyagoktól a nukleáris membránon kívül.
Teák: A zöld tea és a fekete tea tartalmaz bizonyos antioxidánsokat, mint polifenolokat (katekinek), amelyek úgy tűnik, hogy megakadályozzák a rákos sejtek elválasztását. A zöld tea a legjobb, ezt követi a gyakoribb fekete tea (a gyógyteák nem mutatják ezt az előnyöket). A Journal of Cellular Biochemistry 2001. júliusi számában megjelent jelentés szerint ezek a zöld tea, vörösbor és olívaolajban gazdag polifenolok védelmet nyújtanak a különféle rákos megbetegedések ellen. A száraz zöld tea levelek, amelyek körülbelül 40 tömeg% polifenol tömegben, szintén csökkenthetik a gyomor-, tüdő-, vastagbél-, végbél-, máj- és hasnyálmirigy-rák kockázatát.
A tapioca a maniókai növényből származik. Ez egyike azon növényeknek, amelyek cianidot állítanak elő oly módon, hogy kimutatják a linamarine nevű vegyszert, amely hidrogén-cianidot szabadít fel, amikor a linamaráz enzim lebontja. A spanyol kutatók tanulmányozták a maniót, és megpróbálták klónozni a növényből származó géneket, amelyek felelősek a hidrogén-cianid előállításáért, majd átvisznek egy retrovírusra. A projekt finanszírozása azonban elfogyott. http://news.bbc.co.uk/hi/english/health/newsid_317000/317467.stm további információkért. A B17-et tartalmazó egyéb élelmiszerek listájához látogasson el a laetrile oldalunkra.
A paradicsom likopint, antioxidánst tartalmaz, amely roaming oxigénmolekulákat támad, amelyeket szabadgyököknek hívnak, és gyaníthatóan rákot okoznak. Úgy tűnik, hogy minél melegebb az időjárás, annál több likopin paradicsom keletkezik. C-vitamint is tartalmaznak, amely antioxidáns, amely megakadályozza a rákos sejtek károsodását. A görögdinnye, a sárgarépa és a pirospaprika szintén tartalmaz ezeket az anyagokat, de kisebb mennyiségben. A paradicsom főzésével koncentrálódik. Az izraeli tudósok kimutatták, hogy a likopin megöli a szájüregi rákos sejteket. A likopin fokozott bevitele már kapcsolódik az emlő-, prosztata-, hasnyálmirigy- és colorectalis rák kockázatának csökkentéséhez. (Megjegyzés: a legújabb vizsgálatok azt mutatják, hogy a megfelelő felszívódáshoz a szervezetnek szüksége van olajra és likopinnel is.)
A gyömbércsalád tagja, a tumerikus (curcuma longa) vélhetően gyógyászati tulajdonságokkal rendelkezik, mivel gátolja a gyulladással kapcsolatos, ciklooxigenáz-2 enzim (COX-2) termelődését, amelyek bizonyos gyulladásos betegségekben abnormálisan magasak rákos megbetegedéseket, különösen a bél- és a vastagbélrákot. Valójában egy Phytopharm gyógyszergyár az Egyesült Királyságban reményei szerint egy természetes P54 termékkel, amely bizonyos illóolajokat tartalmaz, ami nagyban növeli a kurkuma fűszer erejét.
A fehérrépegekről azt állítják, hogy glükózmólákat tartalmaznak, ami rákellenes vegyület. Ezt nem erősítettem meg.
A gyümölcsök és zöldségek fogyasztása összefüggésben áll a vastagbél és a végbél daganatos megbetegedésének kockázatával.
Számos jó könyv foglalkozik ezzel a témával, köztük Vern Veronakról szóló könyve a “Cancer Fighting Foods” -ről.
4 Bizonyított, rák elleni küzdelem “Super Hero” fűszerek és azok használata
Landee Martin által
3.879 Facebook-részvény
Siet? Ide kattintva elolvashatja a cikk összefoglalóját.
Egy csipetnyi ez és egy csepp, amely átalakítja a nyájas, rendes ételek valami színes és finom. Amit nem tudhatsz, az, hogy bizonyos fűszerek hozzáadásával a tányérhoz hozzáadhatsz valamit, segíthet megakadályozni és még a rák elleni küzdelmet is.
A fűszereket már évezredek óta használják szezonra, és megőrzik az élelmiszereket, és ízlésük és gyógyító tulajdonságaik miatt is értékesítették őket. Bár őseink talán nem ismerik meg a gyógyító otthoni jogorvoslatok mögött húzódó tudományokat, a modern tudósok tanulmányozták az antioxidánsokat, az antitumor-géneket (azaz a daganatok kialakulását gátolják) és ezeknek az ízletes növényeknek antimikrobiális gyógyító tulajdonságait.
Egy 2007 – ben publikált tanulmány A Journal of Nutrition Biochemistry azonosította 31 különböző fűszer és fűszernövény, amelyek rákellenes hatásai voltak. Tehát, hogy jelenleg rákot vagy egyszerűen csak a daganatos megbetegedés iránt érdeklődik, itt van a négy legfontosabb rákellenes fűszer, amelyet rendszeresen be kell építeni a diétájába. Lehetséges, hogy már a legtöbb, ha nem mindegyik fűszernek van a konyhában.
A cikk célja, hogy megbízható információkat szolgáltasson az egyes fűszerek rákellenes tulajdonságairól, miközben megosztja a kreatív ötleteket, és inspirálja Önt arra, hogy gyakrabban használja őket. Néhány tippet is kapnak arról, hogyan lehet maximalizálni a csodálatos rákellenes előnyöket.
Super Hero No. 1 – Kurkuma kurkuminnal
A kurkuma gyökerét több mint 5000 évig takarították be, és népszerű az ázsiai ételekben, különösen Indiában. Friss lehet, gyökér formában (néha nehéz megtalálni), vagy szárítva és porítva. A kurkuma egy curcumin nevű vegyületet tartalmaz, amelyről kimutatták, hogy erős gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, és széles körben úgy vélik, hogy elősegíti az optimális májfunkciót.
Ezenkívül több száz olyan tudományos tanulmány is igazolja, hogy a kurkumin gátolja a különböző ráksejtek növekedését, köztük a vastagbél, a máj, a hasnyálmirigy, a húgyhólyag, a gyomor, a vese, a vér (leukémia), a prosztata, a petefészek, a csont, az agy, bőr rák. A kurkumin az apoptózist vagy a programozott sejtek halálát váltja ki, ami a szervezet természetes és szükséges módja annak, hogy megszabaduljon a sérült sejtektől.
Azokban az országokban, ahol az emberek naponta körülbelül 100-200 mg (durván 1-2 teáskanál) fogyasztják a kurkumát, a kutatás kimutatta, hogy bizonyos típusú rákok alacsonyabbak.
Egy 2007-es amerikai vizsgálatban a kurkumint és a bélrák kezelésére szolgáló kemoterápiát együttesen azt mutatták, hogy a kurkumin hozzáadásával az étrend több rákos sejtet ölt meg, mint a kemoterápiát. Egy másik vizsgálatban a kurkumin segítette megállítani az emlőrák terjedését laboratóriumi állatokban.
Annak ellenére, hogy a kurkumint évtizedek óta széles körben kutatták, és klinikai vizsgálatokban egyértelmű rákellenes hatást mutatott, még mindig nem írják elő széles körben a rákterápiát, mivel kevés pénzügyi ösztönzésre van szükség. A gyógyszergyártók nem szabadalmazhatnak természetes anyagokat, és szabadalom nélkül nincs haszon. A jó hír az, hogy még mindig képesek kihasználni a kurkumin erejét a kurkuma szabadon felhasználásával.
Hogyan használhatsz több kurkumát az Ön étrendjébe?
A kurkuma gyökere könnyű ízű és reszelhet vagy apróra vágható, és hozzáadható a receptekhez. A kurkuma por felhasználható a tojásra, levesekbe és mártásokká, vagy zöldségekbe vagy csirkébe dörzsölve. A Chicken Curry egy ízletes étel, amely rengeteg ilyen világos sárga fűszert tartalmaz.
A kurkuma zöldségekhez való hozzáadásával, majd pörkölésével mind színt, mind ízt hoz létre. Az olívaolajban, a tengeri sóban és a fekete borsban borzöldeket töltsön be, és adj hozzá ínyenceket, gyömbért és köményt egy ízletes ételhez. Ugyanez a recept is kiválóan működik, mint a pácolt zöldségekkel.
A kurkumin nem oldódik vízben, csak zsírban. Ezért legjobb, ha a kurkuma egy egészséges olajjal, például extra szűz olívaolajjal vagy kókuszolajjal kombinálható, amikor csak lehetséges. (Megjegyzés: soha ne használjon növényi olajokat, például kukoricát, szójababot, káposztát, napraforgót stb., Mivel ezek gyulladásgátló olajok, hozzájárulnak a rákhoz, és gyakran rancidok és genetikailag módosultak.)
Nagyon előnyös, ha fekete borsot használnak receptekhez kurkuma használatával. A fekete borsban lévő kémiai piperin fokozza a kurkumin biohasznosulását, ezáltal növeli annak abszorpcióját a sejtekbe, beleértve a rákos sejteket.
Ne feledje, hogy a kurkuma nagyon erős színt tartalmaz, amely könnyen elszínezheti kezét, ruháit és munkalapjait. Azonban ez az intenzív pigment, ami szintén kiválóan alkalmas a fehér színű fehér rizs vagy karfiol színének hozzáadására a kurkuma tetején. (Ismét összekevered egy kis egészséges olajjal és egy liberális berozsdás leveszel a további előnyökért.)
Ahhoz, hogy gyógyító teát készítsen, friss finom kurkuma gyökér finom szeletelésére vagy frissítésére. Add hozzá reszelt vagy szeletelt gyömbér gyökeret és meredek forró vízben. Édesítsen, ha kívánja, helyi mézzel vagy zöld leveles stevia-val. Minél hosszabb a meredek, annál intenzívebb a teád színe és íze.
A lehetőségek végtelenek ezzel a sokféle fűszerrel és egy kis kurkuma könnyedén bevonható a napi rákellenes étrendbe.
Super Hero No. 2 – Allicin fokhagyma
A fokhagyma az allium nevű zöldségcsaládba tartozik, amely magokat, póréhagymákat, mogyoróhagymát, mogyoróhagymát és mogyorót is tartalmaz. Ezek a zöldségek klinikailag bizonyítottan antimikrobiális, antitrombotikus (csökkenti a vérrögképződést) és tumorellenes alkalmazások.
Az alliumokra vonatkozó legfrissebb kutatás az esetleges rákellenes hatásokra összpontosított. A fokhagyma tanulmányozása során kimutatták, hogy csökkenti a gyomor, vastagbél, prosztata és bélrák kialakulásának kockázatát. A fokhagyma leállítja a rákos sejteket a rákot okozó anyagok aktivációjának megállításával és megállításával. A fokhagyma erős antibakteriális anyag, és kimutatták, hogy felgyorsítja a DNS-javítást, megöli a rákos sejteket és apoptózist indukál.
A fokhagymát kéntartalmú vegyületek esetében is tanulmányozták, amelyekről kimutatták, hogy a fitokemikáliák és a flavonoidok – mind a hatalmas rákellenes anyagok – bőségesek.
Az Indiai Amala Rákkutató Központban végzett vizsgálat azt mutatta, hogy a fokhagyma kivonat gátolja az egerek bőrének kétlépcsős kémiai karcinogenezisét. Ezek az eredmények arra utalnak, hogy a fokhagyma rákellenes szerrel, valamint tumorellenes promoterrel rendelkezik.
Az Egészségügyi Világszervezet naponta körülbelül egy fokhagymás szegfűszeget fogyaszt. A fokhagyma elkészítésekor a szeletelés, aprítás, aprítás vagy aprítás után 5-10 percig hagyja ülni. Ez azért van így, mert a fokhagyma két enzimet tartalmaz (alliin és alliináz), amelyek elválnak, amikor a fokhagymás szegfűszeg egész. Amikor a sejtek megrepednek (vágás, aprítás, stb.), Ez a két enzim kölcsönhatásba lép, és új vegyületet képez, amelyet allicinnek neveznek, amely szív- és érrendszeri, antibakteriális és rákellenes hatású. Lehetővé teszi, hogy a vágott fokhagyma néhány percig üljön, mielőtt más összetevőket adna hozzá, növeli az allicin termelést.
A fokhagyma használatának módja
A fokhagyma sokoldalú, és könnyedén pácolt lehet olívaolajjal vagy vajjal, és sokféle ételben használható – húsok, levesek, szószok vagy spreadek.
A fokhagyma csodálatos kiegészítője a gombáknak, a paprikanak és a hagymának. Alternatívaként az apróra vágott fokhagymát és a gyömbért egy ázsiai ihletésű ízzel keverjük össze. Préselj vagy szeletelj több fokhagymát, és finoman szeletelj egy hüvelyk méretű friss organikus gyömbért. A fokhagymát és a gyömbért enyhén megszórjuk egy kókuszolajban egy wok vagy nagy serpenyőben, és adjunk hozzá a választott zöldségeket. (Pl. Paprika, hüvelyes borsó, gomba, brokkoli, bok choy stb.)
Kiváló módja annak, hogy a zselésztartást a sima párolt zöldségekhez (sárgarépa, brokkoli, karabély, karfiol stb.) Egy mediterrán pác. Itt van, hogyan:
Préselj egy fokhagymát egy tálba, és hagyja ülni 5-10 percig. Adj hozzá körülbelül egy evőkanál olívaolajat és három teáskanál frissen préselt citromlevet. Adj hozzá sót bors ízlés szerint. Keverjük össze marinádat, és dobja a forró, párolt zöldségeket. Keverje hozzá finoman a zöldségeket, és szolgáljon. Hozzáadott bónuszként az olaj növeli a zsíroldható vitaminok biohasznosulását a zöldségekben. Az extra rákellenes hatások érdekében adjunk hozzá egy kurkuma megszórását a pácéhoz.
Salsa Verde nyers fokhagymával 
Egy másik módja annak, hogy adjunk hozzá néhány nyers fokhagymát a diéta is házi salsa verde.
Hozzávalók:
- 2 fokhagymás szegfűszeg
- Lelkesedés 1 citrom levéből
- 1 ½ csésze apróra vágott petrezselyem
- ½ csésze kapribogyó (lecsapolt)
- ½ csésze olívaolaj
- 1 szardella filé
Megközelítés:
Finoman vágja a fokhagymát egy élelmiszer-feldolgozóban, és hagyja 5-10 percig ülni. Ezután adjuk hozzá a szardella, a kapribogyó, a citrom és a szaft. Add hozzá az olívaolajat, majd a petrezselymet és az impulzust még néhány alkalommal, így kissé vastag. Tálalják a sima csirke, hal, bárány, marhahús és zöldségek felett. Azt is fel lehet használni, hogy öltözzön egy zöld saláta, vagy akár evett, ahogy van. A maradék salsa-t tartsa lezárt üvegtartályban a hűtőszekrényben és célja egy körülbelül két evőkanálnyi kiszolgáló méretű napi adag.
Super Hero No. 3 – Hot Peppers a kapszaicinnel
Hatékony antioxidáns, capsaicin néven megtalálható a cayenne borsban és más forró paprikában, beleértve a habanero, chipotle, jalapeno, Anaheim, ancho és skót cipőfűbors. A capsaicint több laboratóriumi vizsgálatban kimutatták, hogy mérgező a rákos sejtekre.
Az Amerikai Rákkutató Szövetség által készített tanulmány szerint a kapszaicin képes megölni a prosztatarák sejteket, mivel kényszeríti őket arra, hogy apoptózissá váljanak, anélkül, hogy károsítanák az egészséges sejteket.
Egy másik tanulmány, amelyet 2007-ben a brit Nottingham-i Egyetemen találtak, megállapította, hogy a kapszaicin laboratóriumi tüdőráksejteket és hasnyálmirigyrákokat ölt meg. A kutatók arról számoltak be, hogy a kapszaicin nem károsította a környező szöveteket.
Egy korábbi 2002-es tanulmány megállapította, hogy a capsaicin hatékonyan gátolja a felnőtt T-sejt leukémia sejtek növekedését a sejtciklus leállítása és az apoptózis indukálásával.
A rákellenes tulajdonságai mellett, a kapszaicint számos más orvosi célra, többek között az ízületi gyulladás, a neuropátiás fájdalom és a fájdalmas viszketés, például a pikkelysömör.
Minél melegebb a chili paprika, annál több kapszaicint tartalmaz. Ez egy olyan eset, amikor az ízlelőbimbóidnak kell az útmutatónak lenni. Ha nem használják a forró paprikákat, lassan menjen először, és növelje a toleranciáját. Vegye figyelembe azt is, hogy a paprika fajták között is lehetnek “forróság”, sőt ugyanabban a borsban is. Ezért előfordulhat, hogy a paprikákon történő főzés során fel kell használni a felhasznált mennyiségeket.
A paprikák legforróbb fajtái közé tartoznak a habanero vagy a skót cipzáras paprika. A Jalapenos a hő- és kapszaicin tartalmukat követi, majd enyhébb fajták, köztük spanyol pimentos, valamint Anaheim és magyar cseresznye paprika. Mivel a A kapszaicin elsősorban a paprikák magvai és húsos fehér belső membránjaiban található, a részek eltávolításával nagy mennyiségű hőt tud vezérelni. Ne feledje, hogy ez a kapszaicin (a hő), amely felelős a legtöbb bors gyógyító és rákellenes tulajdonságainak.
Tapintás a rákellenes hővel Hot Peppers-szel
A forró paprika, mint például a cayenne, kiválóan alkalmas bármilyen fűszeres rágás hozzáadására. Ha megtalálja a legfrissebb frisseket. Ha nem, akkor válasszon szerves szárított port. A forró paprika nagyszerű a halak, a tojás, a csirke és a kedvenc ízletes dips vagy ételek, beleértve a pattogatott kukoricát. A cayenne bors és a citromlé szintén nagyszerűen kiegészítik a főtt keserű zöldséget, mint a keletet, a kollard zöldséget és a mustárt.
Egy kis chili paprikás por omlettet adhat, melegíthet egy fekete babhoz vagy édes burgonyaleveshez, vagy átalakíthat egy hagyományos salátaöntetet. Adjunk apróra vágott chili paprikát az egyszerű organikus joghurthoz, és fűszerként vagy mártásként használjuk.
Vegyél fel néhány friss organikus paradicsomot, és készíts saját házi salsát friss jalapenóval vagy más paprikával.
Készítsen saját verziót az afrikai és közel-keleti országokban kedvelt Harissa fűszerről. Püré friss chili paprikát és extra szűz olívaolajat, fokhagymát, hagymát, koriandermagot, köményt és köménymagot. A Harissa grillezett hús vagy hal fűszerezéséhez, pörkölt zöldségekhez, vagy főtt rizshez keverhető.
Hogyan készítsünk saját Hot Pepper pelyhet
Ahelyett, hogy vásárolna forró bors pehelyeket, miért nem teszi meg a sajátját? Növelje vagy megvásárolja az ökológiai paprika (például chili paprika, cayenne paprika, jalapenos, thai, habaneros, poblanos – mix illeszkedj bármilyen tetszőleges típushoz).
A dehidratáló forró paprika megnöveli az eltarthatósági időt és megkönnyíti a receptek befogadását. Egyszerűen mossa le a paprikákat és kiszáradja őket a sütőben 140 ° C-on (sülten), amíg ropogós (kb. 8 óra), majd összetörni őket egy habarccsal mozsártörő.
Alternatív megoldásként, ha van egy élelmiszer-dehidratáló, akkor azt szeretné, hogy dehidratálja őket 118 Celsius fok (47 Celsius fok), hogy megtartsa az enzimeket a paprika. Megjegyzés: A 118 fokos Fahrenheit feletti fűtőanyag denaturálja az enzimeken belüli élelmiszereket. Ez a nyers táplálék étrend alapelve – enni az ételt az enzimekkel.
A házi készítésű, szárított borspelyheket légmentesen záró edényben tartsa frissen. (A kisméretű üvegkazetták kiválóan alkalmasak tárolásra). Adjunk hozzá borspelyheket házi készítésű pizzához, levesekhez és salátákhoz az extra zinghez és hozzáadott rákpáncélt.
Super Hero No. 4 – Oregano Carvacrolrel
A népszerű olasz fűszeres oregán rendkívül antimikrobiális, magas antioxidánsok, és kimutatták, hogy egy erős parazita harcos, valamint egy rákkeltő. Egy uncia uncia, friss oregánó egy amerikai földművelésügyi minisztérium tanulmányában mutatta be, hogy magasabb antioxidánsok, mint a gyümölcsök és zöldségek. Például, egy evőkanál friss oregánó ugyanolyan antioxidáns aktivitást tartalmaz, mint egy közepes méretű almát.
A kvercetin nevű jótékony fitokémia jelen van az oregánóban és ismert, hogy lelassítja a rák növekedését, valamint elősegíti az apoptózist. Az Oregano egy nagyon speciális molekulával is rendelkezik, amelyet karvacrolnak neveznek. A Carvacrol egy természetes fertőtlenítőszer, amely elfojtja a rákos sejtek terjedését. A Carvacrol-t tartalmazó egyéb gyógynövények a kakukkfű, a bazsalikom, a petrezselyem, a nagyagyma és a menta.
Amikor az ételeket oregánon (más összetevők mellett) marinázzuk, segítünk a heterociklusos aminok (HCA) fejlődésének csökkentésében. Ha a hús és más zsíros állatok magas hőmérsékleten főzhetők, akkor karcinogén lehet a HCA.
Ways to add több oregán a diéta
Az Oregano nagyszerűen ízlik a mediterrán (olasz Görög) konyha. A fűszer más módja a vágott hús és a csirke teteje. Adjon oregánót marinádákhoz, levesekhez és mártásokhoz. Basilika helyett oregánót használhat, hogy robusztus és sós pesto-t készítsen.
Hozzon létre egy “bouquet garni” (díszítő csokor) frissen levő oregano levelekkel, még mindig a száraknál. Illessze az oregánt a kakukkfűvel, a bazsalikommal, a petrezselyemmel, a rozmaringgal, a tarragonnal és / vagy a babérlevelekkel. Dobja le a csokrot egy készlet keverékéből, és engedje meg, hogy párolja, amíg minden ízanyagot el nem adnak az állományba. Használja az állományt a csirke- vagy zöldségleves alapjaként.
Adjunk hozzá oregánót, miután pörkölt vagy főzött brokkoli, cukkini, hagyma, padlizsán vagy karfiol. Előfordulhat, hogy ezeket az erős ízű zöldségeket párolt ételekben is felveheti. Mind a növényi, mind a gyógynövényes páros jól illik az olívaolajjal.
Imádom az oregánó ízét az új bio burgonyához. Ezenkívül adjunk hozzá tengeri sót, borsot, paprikát, kurkumát és olvassuk el a fűvel táplált vajat. (Szeretem a Kerry Gold Irish Butter-t, ami számos élelmiszerboltban elérhető.)
A fűszeres kabinet páros mint rákellenes arzenál
Miközben számos fűszármazékból származó vegyületet hatalmas egészségügyi előnyökkel azonosítottunk, ebben a cikkben négy leghatékonyabb, bizonyított rákellenes szuperhősre koncentráltunk.
A kurkuma, a cayenne, a fokhagyma és az oregánó nagyon mérgező a rákos sejtekre, és mindegyik szuper könnyű hozzáadni a mindennapi étkezést.
Amikor az ellenzék a rák, ne keressen tovább szövetségesre, mint a konyhaszekrényen belül. Friss, szerves és nem besugárzott fűszereket használjunk, és adjunk hozzá ízeket és rágcsáljunk a rák elleni arzenálunkhoz!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: