Milyen Gyümölcsök Zöldségek segítenek a tüdőráknak?
Naponta egy almát tart az orvos elől, egy kipróbált és igaz mondás, különösen ott, ahol tüdőrákról van szó. A legtöbb gyümölcs és zöldség természetes forrása az antioxidánsoknak. Ezek segítenek megakadályozni a tüdőrákot és megakadályozni a rákot, amely a tüdőben már kialakult sejteket eredményez, és elterjedt a testének más területeire. Ha tüdőrákja van, forduljon orvosához, mielőtt elkezdi a speciális étrendet.
A nap videója
Az almák jelentős mennyiségű antioxidánsokat tartalmaznak flavanoidoknak. Ezek a vegyületek tönkretehetik a tüdőben szabad gyököket okozó rákot. A “National Cancer Institute” folyóiratban megjelent 1999-es tanulmány szerint az almafogyasztók rendszeresen 60% -kal alacsonyabb tüdőrák kockázatát tapasztalták, mint azok, akik nem.
Cruciferous Vegetables
A keresztkötéses zöldségek olyan zöldségekre utalnak, amelyek keresztezett mintákat tartalmaznak a tetejükön. A kale, a vízitorma, a brokkoli, a karfiol, a káposzta és a kollard zöldek a legismertebb keresztesvirágú zöldségek. A Cancer Cure Foundation szerint ezek antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek luteinnek nevezhetők, ami csökkentheti a rák kockázatát. A Stanford Health Improvement Program megállapítja, hogy ezek a zöldségek kapcsolódnak a tüdőrák megelőzéséhez is.
Béta karotin
Az Amerikai Rákkutató Intézet által 2007-ben összeállított kutatás szerint a béta-karotin csökkentheti a tüdőrák kockázatát. Azonban azt is megállapította, hogy a béta karotin-kiegészítők növelhetik a tüdőrák kockázatát, különösen a dohányzók esetében. Fontos, hogy a béta-karotin forrása olyan élelmiszerforrásokból származik, mint a sárgarépa, a squash, az édesburgonya és a sötét leveles zöldhagyma.
A legtöbb bogyó nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaz, a Stanford Health Improvement Program szerint a málna táplálékában található ellaginsav segít megelőzni a tüdőrákot, valamint az emlő-, húgyhólyag- és bőrrákot. Ellaginsav is gátolhatja a rákos sejtek reprodukcióját. Azt is jelenti, hogy az áfonyákban található antocianozidok a legerősebb ismert antioxidánsok és segítenek megakadályozni a rák minden formáját.
A rákellenes étrend: a rákot megakadályozó élelmiszerek
A rákellenes étrend: a rákot megakadályozó élelmiszerek
A rákellenes étrend fontos stratégia, amellyel csökkentheti a rák kockázatát. Az American Cancer Society például azt ajánlja, hogy naponta legalább öt adag gyümölcsöt és zöldséget fogyasszon, és megfelelő mennyiségű ételt fogyasszon az egészséges testsúly eléréséhez. Ezenkívül a kutatók azt találják, hogy bizonyos, a rákot megelőző élelmiszerek fontos szerepet játszhatnak a rákellenes étrendben.
Bár a rákellenes élelmiszerek kiválasztása a boltokban és étkezéseknél nem garantálhatja a rák megelőzését, a jó döntések csökkenthetik a kockázatot. Vegye figyelembe ezeket a rákellenes étrendet:
- Egyél sok gyümölcsöt és zöldséget. A gyümölcsök és a zöldségek tele vannak olyan vitaminokkal és tápanyagokkal, amelyekről úgy gondolják, hogy csökkenti bizonyos típusú rák kockázatát. Több növényi alapú étel fogyasztása szintén kevés helyet biztosít a cukorral ellátott élelmiszerek számára. A feldolgozott vagy cukros élelmiszerek feltöltése helyett gyümölcsöket és zöldségeket fogyaszthat. A mediterrán étrend olyan ételeket kínál, amelyek a rák ellen küzdenek, főleg a növényi alapú élelmiszerekre, például a gyümölcsökre és zöldségekre, a teljes gabonákra, a hüvelyesekre és a diófélékre. Azok a személyek, akik követik a mediterrán étrendet, a rák elleni harcot választják, mint az olívaolaj a vaj és a hal helyett a vörös hús helyett.
- Zöld tea egész nap.A zöld tea erős antioxidáns, és fontos része lehet a rákellenes étrendnek. A zöld tea, a rák elleni harc, hasznos lehet a máj, a mell, a hasnyálmirigy, a tüdő, a nyelőcső és a bőrrák megelőzésében. A kutatók beszámoltak arról, hogy a zöld teaben található nem-toxikus vegyi anyag, az epigallocatechin-3 gallát, az urokináz (a daganatos megbetegedés szempontjából kulcsfontosságú enzim) ellen hat. Egy csésze zöld tea 100 és 200 milligramm (mg) között van ebben a daganatellenes összetevőben.
- Egyél több paradicsomot. A kutatások megerősítik, hogy az antioxidáns likopin, amely paradicsomból származik, erősebb lehet, mint a béta-karotin, az alfa-karotin és az E-vitamin. A likopin rák elleni küzdelem bizonyos rákokkal szembeni védelemhez, mint pl. A prosztata és a tüdőrák. Ügyeljen arra, hogy a paradicsomot főzzük, mivel ez a módszer felszabadítja a likopint és elérhetővé teszi a szervezet számára.
- Használjon olívaolajat. A mediterrán országokban ez a telítetlen zsír széles körben használatos mind a főzéshez, mind a salátaolajhoz, és rákellenes élelmiszerek lehetnek. A mellrák aránya 50 százalékkal alacsonyabb a mediterrán országokban, mint az Egyesült Államokban.
- Snack a szőlőre. A vörös szőlő magja a superantioxidáns aktivinnal töltött mag. Ez a vörösbor és vörös szőlőlé is megtalálható rák elleni vegyi anyag jelentős védelmet nyújt a rák, a szívbetegségek és más krónikus degeneratív betegségek ellen.
- Használjon fokhagymát és hagymát bőségesen. A kutatások azt mutatták, hogy a fokhagyma és a hagyma gátolhatja a nitrozaminok képződését, olyan erős rákkeltő anyagokat, amelyek a szervezetben több helyre, általában a vastagbélre, a májra és a mellre irányulnak. Valójában, annál csípesebb a fokhagyma vagy a hagyma, annál nagyobb a kémiailag aktív kénvegyületek, amelyek megakadályozzák a rákot.
- Egyél halat. A zsíros halak – például a lazac, a tonhal és a hering – omega-3 zsírsavakat tartalmaznak, amelyek egyfajta zsírsavhoz kapcsolódnak, amely a prosztatarák kockázatának csökkenésével jár. Ha jelenleg nem halszol, akkor érdemes hozzáadni a rákellenes étrendhez. Egy másik módja annak, hogy adj hozzá omega-3s a diéta azáltal, hogy a lenmagot.
Légy proaktív, és tegyen több helyet a diétájába az alábbi, a rákot megakadályozó ételek számára.
Add hozzá a fokhagymát a rákellenes étrendhez
A kutatások szerint a fokhagyma rákellenes élelmiszer. Számos nagy tanulmány azt találta, hogy azok, akik több fokhagymát fogyasztanak, kevésbé valószínűek különböző típusú rák kialakulását, különösen az emésztőszervekben, mint a nyelőcső, a gyomor és a vastagbél. A pikkelyes izzók összetevői megőrzik a szervezetben a rákot okozó anyagokat, vagy megőrzik a rákos sejtek szaporodását. A szakértők nem tudják, mennyit kell enni a rák megelőzése érdekében, de egy szegfűszeg egy nap hasznos lehet.
A bogyók olyan ételek, amelyek harcolnak a rák ellen
Ízletes kezelésként és rákellenes ételekként a bogyókat nehéz megverni. A bogyók különösen erős antioxidánsokat tartalmaznak, vagyis megakadályozzák a szervezetben előforduló természetes folyamatot, amely szabad gyököket termel, amelyek károsíthatják sejtjeiket. A bogyókban lévő vegyületek elősegíthetik a rákos megbetegedések növekedését vagy terjedését is. Tehát a rákellenes étrend részeként vegyen fel egy maroknyi áfonyát, szederfüvet, epert, vagy a kedvencét a gyógyító gyümölcsök nagy családjából.
A paradicsom védi a férfiakat a prosztataráktól
Egyes kutatások szerint a paradicsom elősegítheti a férfiak megvédését a prosztataráktól. A lédús vörös gyümölcs megvédheti a sejt DNS-ét a rákos megbetegedéstől. A paradicsom különösen magas koncentrációt tartalmaz egy hatékony antioxidánsnak, amit likopinnak neveznek. A test jobban felszívja a likopint a feldolgozott paradicsom ételektől, mint például a mártást, ami azt jelenti, hogy a marinara szószsal készített teljes búza tészta finom módja lehet a daganatellenes ételek adagolásának.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: