Naponta egy almát tart az orvos elől, egy kipróbált és igaz mondás, különösen ott, ahol tüdőrákról van szó. A legtöbb gyümölcs és zöldség természetes forrása az antioxidánsoknak. Ezek segítenek megakadályozni a tüdőrákot és megakadályozni a rákot, amely a tüdőben már kialakult sejteket eredményez, és elterjedt a testének más területeire. Ha tüdőrákja van, forduljon orvosához, mielőtt elkezdi a speciális étrendet.
Az almák jelentős mennyiségű antioxidánsokat tartalmaznak flavanoidoknak. Ezek a vegyületek tönkretehetik a tüdőben szabad gyököket okozó rákot. A “National Cancer Institute” folyóiratban megjelent 1999-es tanulmány szerint az almafogyasztók rendszeresen 60% -kal alacsonyabb tüdőrák kockázatát tapasztalták, mint azok, akik nem.
A keresztkötéses zöldségek olyan zöldségekre utalnak, amelyek keresztezett mintákat tartalmaznak a tetejükön. A kale, a vízitorma, a brokkoli, a karfiol, a káposzta és a kollard zöldek a legismertebb keresztesvirágú zöldségek. A Cancer Cure Foundation szerint ezek antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek luteinnek nevezhetők, ami csökkentheti a rák kockázatát. A Stanford Health Improvement Program megállapítja, hogy ezek a zöldségek kapcsolódnak a tüdőrák megelőzéséhez is.
Az Amerikai Rákkutató Intézet által 2007-ben összeállított kutatás szerint a béta-karotin csökkentheti a tüdőrák kockázatát. Azonban azt is megállapította, hogy a béta karotin-kiegészítők növelhetik a tüdőrák kockázatát, különösen a dohányzók esetében. Fontos, hogy a béta-karotin forrása olyan élelmiszerforrásokból származik, mint a sárgarépa, a squash, az édesburgonya és a sötét leveles zöldhagyma.
A legtöbb bogyó nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaz, a Stanford Health Improvement Program szerint a málna táplálékában található ellaginsav segít megelőzni a tüdőrákot, valamint az emlő-, húgyhólyag- és bőrrákot. Ellaginsav is gátolhatja a rákos sejtek reprodukcióját. Azt is jelenti, hogy az áfonyákban található antocianozidok a legerősebb ismert antioxidánsok és segítenek megakadályozni a rák minden formáját.
A rákellenes étrend fontos stratégia, amellyel csökkentheti a rák kockázatát. Az American Cancer Society például azt ajánlja, hogy naponta legalább öt adag gyümölcsöt és zöldséget fogyasszon, és megfelelő mennyiségű ételt fogyasszon az egészséges testsúly eléréséhez. Ezenkívül a kutatók azt találják, hogy bizonyos, a rákot megelőző élelmiszerek fontos szerepet játszhatnak a rákellenes étrendben.
Bár a rákellenes élelmiszerek kiválasztása a boltokban és étkezéseknél nem garantálhatja a rák megelőzését, a jó döntések csökkenthetik a kockázatot. Vegye figyelembe ezeket a rákellenes étrendet:
Légy proaktív, és tegyen több helyet a diétájába az alábbi, a rákot megakadályozó ételek számára.
A kutatások szerint a fokhagyma rákellenes élelmiszer. Számos nagy tanulmány azt találta, hogy azok, akik több fokhagymát fogyasztanak, kevésbé valószínűek különböző típusú rák kialakulását, különösen az emésztőszervekben, mint a nyelőcső, a gyomor és a vastagbél. A pikkelyes izzók összetevői megőrzik a szervezetben a rákot okozó anyagokat, vagy megőrzik a rákos sejtek szaporodását. A szakértők nem tudják, mennyit kell enni a rák megelőzése érdekében, de egy szegfűszeg egy nap hasznos lehet.
Ízletes kezelésként és rákellenes ételekként a bogyókat nehéz megverni. A bogyók különösen erős antioxidánsokat tartalmaznak, vagyis megakadályozzák a szervezetben előforduló természetes folyamatot, amely szabad gyököket termel, amelyek károsíthatják sejtjeiket. A bogyókban lévő vegyületek elősegíthetik a rákos megbetegedések növekedését vagy terjedését is. Tehát a rákellenes étrend részeként vegyen fel egy maroknyi áfonyát, szederfüvet, epert, vagy a kedvencét a gyógyító gyümölcsök nagy családjából.
Egyes kutatások szerint a paradicsom elősegítheti a férfiak megvédését a prosztataráktól. A lédús vörös gyümölcs megvédheti a sejt DNS-ét a rákos megbetegedéstől. A paradicsom különösen magas koncentrációt tartalmaz egy hatékony antioxidánsnak, amit likopinnak neveznek. A test jobban felszívja a likopint a feldolgozott paradicsom ételektől, mint például a mártást, ami azt jelenti, hogy a marinara szószsal készített teljes búza tészta finom módja lehet a daganatellenes ételek adagolásának.