A rákot világszerte elismerik, hogy évente több millió embert érintő súlyos egészségügyi probléma legyen. Az Egyesült Államokban több mint egymillió ember vesz rákot minden évben, és 2009-től összesen 562.340 rákos haláleset várható az Egyesült Államokban évente. (1) A jó újak vannak bizonyos ételek – az úgynevezett rákellenes ételek -, amelyek segíthetnek a rák elleni küzdelemben.
A rák olyan rendszeri megbetegedés, melynek különböző okai vannak, amelyek közül néhány rossz étrendet, toxin expozíciót, tápanyaghiányokat és bizonyos mértékig genetikát tartalmaz. A rák megelőzésének és / vagy kezelésének egyik rendkívül fontos módja a táplálkozás, táplálékfogyasztás, amely rákellenes élelmiszerekkel teli, és amelyek elkerülik azokat a dolgokat, amelyekről ismert, hogy növelik a rák kockázatát. De sok ember számára, akik a modern élelmiszer-rendszerben navigálnak, gyakran túlterhelik. Összetevők találhatók a ultra-feldolgozott élelmiszerek minden egészségre, a rákra és a cukorbetegségre csökkentették a veseműködést és a csontvesztést. Csak az összetévesztéshez, néha az egyéb módon főzött módon – az egészséges ételek a rákot okozó élelmiszerek kategóriájába helyezik őket, és nem fogyasztanak elég rákellenes ételeket.
Sajnos, amíg az élelmiszer-gyártók kénytelenek tisztítani a hozzávalókat, amelyeket a termékeikben használnak, a legrosszabb fajták elkerülésére és a rák elleni harcok kiválasztására van szükségünk. A kutatók évtizedek óta ismerik az egészségtelen szokásokkal és a rákot okozó élelmiszerekkel kapcsolatos veszélyeket, míg mások csak most jelennek meg a lehetséges bűnösök. Az alábbiakban körvonalazom az egyes főzési technikák, a feldolgozott élelmiszerekben található egészségtelen összetevők és a rák kialakulásának kockázatát.
Annak érdekében, hogy legyőzzék betegségüket, sok rák túlélője elég szerencsés ahhoz, hogy kombinációját használja természetes rákkezelés a hagyományos orvosi kezelésekkel együtt. Ma a kemoterápia és táplálkozási terápia korai kombinációja képes rákos betegek ezreinek megmentésére. Ez a párbaj megközelítés segítheti az egész testet és a lelket a gyógyulás folyamatában, amely néha hosszú és nagyon nehéz. Természetesen, amikor a rák megelőzése, több kutatásra van szükség. Most azonban megoszthatom az élelmiszerek és összetevők típusát, amelyeket azt javasolnám, hogy elkerüljék a legtöbbet, valamint tippeket arról, hogy miként lehet átmenni a rákellenes étellel töltött rákellenes étrendre.
Míg a betegség egyik típusaként gyakran a “rák” szóra gondolunk, ez a kifejezés több mint 100 különböző sejtes rendellenességet tartalmaz a szervezetben. A rák az ellenőrizetlen sejtosztódásra utal, amely tumorhoz vagy abnormális sejtnövekedéshez vezet. Ha a kóros sejtek kontroll nélkül oszlanak el, akkor behatolhatnak a közeli szövetekbe és elterjedhetnek a test más részein, beleértve a vér- és nyirokrendszereket is.
Milyen hatással van a gyulladás csökkentésére és a szabadgyökök elleni küzdelemben? A kulcs rengeteg rákellenes ételeket fogyaszt antioxidánsokkal és természetes gyulladásgátló fitonutriensekkel. Ez azt jelenti, hogy elkerüljük a csomagolt és feldolgozott élelmiszereket, és csak azokra koncentrálunk, amelyek nem tartalmaznak antibiotikumokat, vegyi anyagokat vagy toxinokat. Az ökológiai, fűszeres, legelőként emelt és adalékmentes ételek beszerzése nagymértékben csökkentheti étrendjének mérgező terhét.
A rák és a táplálkozásról szóló 2010-es európai kutatási és vizsgálati eredmények (EPIC) megállapításai azt mutatták, hogy a rákos megbetegedésekhez kapcsolódó táplálkozási tényezők jelentős összefüggésben vannak a rák kockázata és az egyes tápanyagok alacsony bevitele között. (2) A vizsgálatban közzétett adatok, amelyeket a European Journal of Cancer fordított összefüggést mutatott a magasabb C-vitamin-bevitellel, a karotinoidokkal, a retinollal, az α-tokoferollal és a teljes rákkockázattal járó rostok között.
Miután több mint 519.978 résztvevő követte 10 európai nemzetet, az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik leginkább követik a hasonló étkezési szokásokat mediterrán diéta volt a legtöbb védelme a rák ellen. A rákellenes élelmiszerek, például zöldségek, gyümölcsök, halak, kalciumban gazdag élelmiszerek és a szálak a vastagbél-, a tüdő- és az emlőrák kockázatának csökkenésével jártak, míg a vörös és a feldolgozott húsfelvétel, az alkohol bevitel, az egészségtelen testtömeg-index (BMI) és a hasi elhízás fokozott kockázattal jártak. A fizikai aktivitás és az elégséges D-vitamin megszerzése szintén csökkentette a rákérzékenységet.
A gyulladás az alapjául szolgáló kérdés, amely rákos daganatkezelést, progressziót és növekedést feltételez. A vizsgálatok azt sugallják, hogy az egészséges rákos megbetegedések 30-40 százalékát egészséges életmóddal és táplálkozási lépésekkel meg lehet előzni! (3) Más források azt állítják, hogy ez a szám valójában sokkal magasabb, a rákos esetek körülbelül 75% -a életmóddal kapcsolatos.
Íme néhány olyan rákot okozó élelmiszer, amelyről nem is sejthető, hogy az Ön étrendje:
Míg a minőségi hús, a hal és a tejtermékek egy rákellenes étrendben szerepelhetnek, feldolgozott húsok minden bizonnyal valami elkerülni. Az American Cancer Society weboldalukon kijelenti, hogy “A Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (IARC) a feldolgozott húst rákkeltőnek minősítette, ami rákot okoz. És a vörös húsot valószínűsíthetően rákkeltőnek vagy valószínűleg rákot okozónak minősítette. “(4) A 800 vizsgálatból származó nemrégiben végzett metaanalízis azt mutatta ki, hogy minden nap 50 gramm feldolgozott hús (kb. 4 szalonna szalonna vagy egy hot dog) 18 százalékkal növelte a colorectalis rák kockázatát.
A feldolgozott húsok azok, amelyeket kezeltek, megváltoztatták vagy tartósították az íz javítása és a frissesség meghosszabbítása érdekében. Tartalmazhatnak olyan adalékanyagokat, mint a nitrátok, és általában nagyon magas a nátrium. A hús feldolgozása akkor történik, ha elkészül a következő módszerek egyikében: sózás, gyógyítás, dohányzás. Például a feldolgozott húsok közé tartozik a hot dog, sonka, szalonna, kolbász, és néhány deli húsok / cold-vágások. (5)
2017 elején a brit Food Standards Agency kampányt indított az emberek jobb megértésére és az akrilamid nevű toxin elkerülésére. Az akrilamid olyan dolgokban található, mint a cigarettafüst, és olyan ipari folyamatokban is használják, mint a festékek és a műanyagok. Meglepő, hogy az akrilamid is bizonyos élelmiszereken, különösen keményítőben, például kenyérben, kekszben, süteményben és burgonyán, amely hosszú ideig magas hőmérsékleten főzött. (6)
A Nemzetközi Rákkutató Ügynökség az akrilamidot “valószínűsíthető emberi rákkeltőnek” minősíti, amely azt mutatja, hogy növelheti a rák bizonyos típusainak kockázatát a laboratóriumi állatokban. (7) Az akrilamid főként olyan magasan főzött növényi élelmiszerekben található, mint a burgonya- és gabonatermékek, például a sült krumpli, a burgonya, és bizonyos mértékben a kávé. A kémiai reakció akkor következik be, amikor bizonyos keményítőtartalmú élelmiszereket 250 ° F fölé főznek. Ez cukrot és az aminosav aszparagint hoz létre akrilamid előállítására. Megjegyzés: Az akrilamid nem képez (vagy alacsonyabb szinteken képződik) tejtermékekben, húsokban és haltermékekben.
A cukor többet tud tenni, mint növelni a kalóriabevitelt és hozzájárulni a növekvő övvonalhoz – a hozzáadott cukor magas fogyasztása szintén összefügg a megnövekedett rákkockázattal. Bizonyított, hogy a hozzáadott cukrok, például a magas fruktóz-kukorica szirup növelhetik a nyelőcsőrák, a vékonybélrák, vastagbél rák és emlőrák. (8, 9, 10) Számos tanulmány rámutatott arra, hogy a cukor nemcsak az elhízáshoz és a cukorbetegséghez járul hozzá, hanem a tumorok és metasztázisok fokozott növekedéséhez is kapcsolódik.
Itt van egy másik oka annak, hogy elkerüljük a túl sok cukrot: a vizsgálatok azt mutatták, hogy a cukorból származó kalóriák 17-21 százaléka 38 százalékkal nagyobb kockázatot jelent a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben, mint azok, akik cukorból csak 8 százalékát kapták meg. (11)
A 2016 – ban megjelent tanulmány Rákkutatás felfedezett egy kapcsolatot a közös az élelmiszer-adalékanyagok és a vastagbélrák . A Georgia Állami Egyetem Biomedikai Tudományi Intézetének kutatói azt találták, hogy az egerek, amelyek rendszeresen bevitték a poliszorbát-80-at és a karboxi-metil-cellulózt tartalmazó étkezési emulgeálószereket, súlyosbodott tumorfejlődést és megnövekedett, alacsony fokú gyulladást és vastagbél-karcinogenitást tapasztaltak. (12)
Ezek az emulgeálószerek a bélben “detergensszerű” összetevőként hatnak, jelentősen megváltoztatva a bél fajösszetételét microbiome . A bakteriális fajokban bekövetkező változások több flagellint és lipopoliszacharidot expresszáló baktériumokat eredményezhetnek; más szavakkal, a mikrobiómában bekövetkező változások befolyásolhatják az immunrendszer működését, elősegíthetik a gyulladást és növelhetik a káros génexpressziókat. Milyen típusú feldolgozott élelmiszerek és termékek tartalmazzák ezeket az emulgeálószereket? Ilyenek például a tejtermékek, például a jégkrémek, a krémes szépségápolási termékek, fogkrémek, szájvíz, hashajtók, diétás pirulák, vízalapú festékek, tisztítószerek és még vakcinák.
Az arzénnel szennyezett ivóvíz növelheti az ember tüdő-, bőr- és húgyhólyag-megbetegedésének kockázatát. Ezért vannak olyan határértékek, amelyek a vízben megengedett arzén mennyiségére vonatkoznak. De mi a helyzet az élelmiszerellátásban jelen lévő arzénnal? Kiderült, hogy az amerikaiak több arzént kapnak az ételeikből, mint az ivóvízből. Így van arzénmérgezés olyan élelmiszerektől, mint a rizs, amit meg kell fontolnod?
Bár a csecsemők potenciálisan a legmagasabb kockázatnak vannak kitéve, a felesleges arzén egyikünknek sem jó. A 2012 Fogyasztói jelentések a vizsgálat megállapította, hogy az összes vizsgált csecsemős rizs gabona arzeniját – az ivóvíz legalacsonyabb tízszerese! A későbbi vizsgálatok még szörnyűbbek: csak egy adag csecsemő rizs gabona lehet a gyermekek a heti maximális ajánlott Fogyasztói jelentések . (13)
A Környezetvédelmi Munkacsoport (EWG) honlapja szerint “a nehéz fémek, mint az arzén, a kadmium és az ólom természetesen jelen vannak a vízben és a talajban. Néhány helyen az ipari szennyezés és az ólom- és arzénalapú peszticidek mezőgazdasági felhasználásának évtizedeiben intenzív koncentráció áll fenn. “(11) Az EWG és az Egészségügyi Világszervezethez hasonló szervezetek javasolják a rizs és rizs alapú ételek (beleértve a rizslisztet is), ha lehetséges, és helyette egészséges alacsony arzénszemcsék és édesítőszerek változatos étrendjét fogyasztják.
Akárcsak a szívbetegség, a cukorbetegség, szivárgó bélszindróma és más autoimmun betegségek , szabad gyökös károsodás vagy oxidatív stressz okozta a gyulladás valóban a rák kialakulásának gyökere . Mit jelent ez a legjobb rákellenes ételeket választani? Sok gyümölcs és zöldség segít csökkenteni a rák kockázatát és védőelemeket kínálni, így ezeket kell a diétád alapjaiból. Ráadásul az egészséges fehérjék és zsírsavak megszerzése megőrzi az immunrendszer működését és megakadályozza az izompazarlást, a hiányosságokat vagy a hormonális és idegrendszeri problémákat.
A levélzöldek az egészséges táplálkozás sarokkövei, mivel rendkívül gazdag vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal és enzimekkel, mégis nagyon alacsony a kalóriák, zsírok, nátrium és más toxinok. Levélzöldség mindenféle – tápláló spenót , kelkáposzta , collard zöldek , római, arugula saláta , vízimogyoró stb. – gazdag antioxidánsokban, amelyekről ismeretes a rák elleni küzdelem, beleértve a C-vitamint és a béta-karotint (a A-vitamin ).
És az előnyök folyamatosan jönnek; mint a glükozinolátok természetes forrásaiként tartalmaznak antibakteriális és vírusellenes tulajdonságokat, inaktiválják a rákkeltő anyagokat, segítik a rákos sejtek repedését, és megakadályozzák a tumorképződést és a metasztázisokat. Ezek a robbanóanyag-kémiai anyagok a rágási és emésztési folyamat során lebomlanak biológiailag aktív vegyületekké, amelyek megakadályozzák a rákos sejtek növekedését, amelyeket indoloknak, tiocianátoknak és izotiocianátoknak neveznek.
A leveles zöldségekben található glükozinolátokból előállított izotiocianátok (ITC-k) azt jelentették, hogy segítik a szervezet detoxálását celluláris szinten. Adjon hozzá egy maroknyi leveles zöldséget az ebédhez és a vacsorához, hogy növelje a tápanyagbevitelt; hogy egyszerűbbé tegyük őket, próbálkozzunk zöldségeket facsarcolnak a tökéletes egészségi állapot eléréséhez . Növényi gyümölcslevek nagyon könnyű megemészteni és otthon csinálni. A Gerson diétás étkezés terve még a rákos betegeknek is azt tanácsolja, hogy naponta 13 pohár frissen elkészített levét inni!
A keresztesvirágú zöldségek erősen rákos gyilkosok és néhány a legjobb C-vitamin ételek széles körben elérhető. Sokan gazdagok glutation , a szervezet “mesterséges antioxidánsának” nevezik, mivel nagy szabadgyökök-elszívó képességei vannak. A krociferikus zöldségek káposzta családjának szinte minden tagja a fitokemikália család tápanyag-sűrű forrása, melyeket a rákmegelőzéshez kapcsolódó izotiocianátok neveznek. Az izotiocianátok mellett keresztkötéses zöldségek, mint a káposzta és a brokkoli szulforfánokat és indolokat is tartalmaznak – kétféle erős antioxidáns és a méregtelenítő enzimek stimulátorai, amelyek védik a DNS szerkezetét.
Adjon hozzá egy vagy két fajta – köztük a brokkoli, karfiol , káposzta vagy kelbimbó – három főleg növényi alapú étkezést naponta pörkölt zöldségek, levesek vagy krumplitermék formájában, vagy befedik őket hummus vagy görög joghurtot egy egészséges, gyors snackhez. Ezenkívül számos egyéb zöldség kedvezően hat a rák kockázatának csökkentésére, beleértve a hagymát, a cukkiniet, a spárgát, articsóka , paprika, sárgarépa és cékla .
Az ORAC pontszámok szinte minden bogyó nagyon magas, így nekik top antioxidáns élelmiszerek a világban. Áfonya , málna, cseresznye , eper , A goji bogyók, a camu camu és a szeder könnyű megtalálni és felhasználni számosféle receptben – ami jó hír, mivel a C-vitamint, az A-vitamint és a galluszsavat egy erős gombaellenes / vírusellenes szer növeli az immunitást.
A bogyók különösen gazdag proanthocyanidin antioxidánsokban, amelyek számos állatkísérletben megfigyelték, hogy képesek csökkenteni a szabad gyökök károsodását. A fenolok, a zeaxantin, a likopin, a cryptoxantin, a lutein és a poliszacharidok nagy mennyisége más bogyó előnyök. Kevésbé ismert “superfoods” eper, camu camu és goji bogyó a hagyományos kínai orvoslás óta kb. 200 BC. hogy megnöveljék az immunitást és az energiát, ezért keressétek azokat, akik por vagy szárított formában vannak az egészségügyi élelmiszerboltokban és az interneten.
A növényi eredetű, élénk színű pigmentek biztos jelek, hogy a fitokemikáliák, különösen a karotinoid antioxidánsok sugárzik. Pontosan ez az oka annak, hogy “megeszi a szivárványt”, és változtassa meg az ételeinek színeit a tányérján.
A karotinoidok (alfa-karotin, béta-karotin, likopin, lutein, cryptoxantin) sok citrusfélékben található A-vitamin származékai, édesburgonya , bogyók, sütőtök, squashek és más növényi ételek. (14) Az egyik legkeresettebb a béta-karotin, amely nélkülözhetetlen tápanyag az immunrendszer működéséhez; méregtelenítés; máj egészség; valamint a bőr, a szemek és a szervek rákos megbetegedései. Két olyan tápanyag, amelyek ezeknek az élelmiszereknek az aláírásával sötét színárnyalatokat tartalmaz, magukban foglalják a luteint és a zeaxantint, amelyekről kimutatták, hogy segítenek megakadályozni a szem- és a bőrrel kapcsolatos rendellenességeket, mivel olyan antioxidánsokként hatnak, amelyek a káros, káros, kénes hullámokat szűrik.
A szénhidrátban gazdag zöldségek esetében a tanulmányok azt mutatják, hogy a komplex szénhidrátok, beleértve az édesburgonyát, a sárgarépát, a céklát, a többi gumót és az egész gabonát tartalmazó élelmiszereket, több fajta rák, különösen a felső emésztőrendszeri betegségek kockázatának csökkenéséhez kapcsolódnak. Ez valószínűleg a szálak kedvező szerepének tulajdonítható, de a kérdés továbbra is megvitatásra vár. Ezzel szemben a finomított gabonafelvétel és a magas glikémiás terhelésű élelmiszerek nem különböznek a rákellenes étrendtől. Ezekhez társult a különböző rákos megbetegedések, köztük a mell és a vastagbélrák fokozott veszélye. (15)
Kurkuma , amely a hatóanyagot a kurkumint tartalmazza, a rákellenes étrend egyik legerősebb összetevője, mivel kimutatták, hogy csökkenti a tumor méretét és küzd a vastagbél és a mellrák ellen. Az egyszerűen használható fekete bors mellett a kurkuma felszívódása fokozódik és jobban képes küzdeni a gyulladást. Célozzon egy teáskanál kurkuma por és 1/4 teáskanál fekete bors, vagy több naponta, amely könnyen használható egy tonikus ital, a tojás vagy a vegetáriánus keverjük megsütjük. A curcumin kiegészítőket is felveheti; napi 1000 milligrammra.
Ezenkívül más gyógynövények is, amelyek úgy működnek immunrendszer boosterek tartalmazzák a gyömbért, nyers fokhagyma , kakukkfű, cayenne paprika, oregánó, bazsalikom és petrezselyem – amely könnyen használható sok recept, gyümölcslevek, dressings és smoothies.
A szerves húsok, beleértve a marhahúst vagy a csirkemájat, számos rákellenes diétán ajánlottak, mivel ők a bolygó egyik legfenntarthatóbb táplálékának számítanak, és rendkívül magasak B12-vitamin . A szerves húsok fogyasztása az “orr-farok” megközelítés részeként az állati fehérjék fogyasztásánál ásványi anyagokat nyújt tisztítsa meg a májat és fokozza a toxinok eltávolítását a vérből és az emésztőrendszerből.
Méregtelenítő gazdag forrásokkal szelén , a cink és a B-vitamin segít a vér tisztításában; a zsírok megemésztéséhez szükséges epét állítják elő; egyensúlyi hormonokat ; és tárolja az alapvető vitaminokat, ásványi anyagokat és vasat. Ezek az ásványi anyagokban gazdag ételek segíthetnek ellensúlyozni az alkohol, vényköteles gyógyszerek, hormonzavarok, magas trigliceridszint, alacsony kálium , az elhízás és a vírusfertőzések.
A tenyésztett tejtermékek a “jó baktériumok” probiotikumok gazdag forrása, amelyek olyan mikroorganizmusok, amelyek elősegítik a baktériumok természetes baktériumok egyensúlyát a bél mikroflórájában, és hozzájárulnak az immunitás növeléséhez. Az immunrendszerének több mint 80 százaléka a bélben van, így nem meglepő probiotikus ételek és a kiegészítés leállítja a tumor növekedését és segít a sejtek megújulásában.
Az egyik legegyszerűbb módszer a több probiotikum fogyasztására a legtermészetesebb állapotban van, amely magában foglalja nyers tej olyan termékek, mint a sajt, kefir és joghurtot. A nyers és a tenyésztett termékek itt kulcsfontosságúak, mivel a fermentáció probiotikumokat termel, de a tejtermékek pasztőrözéséhez használt magas hőkezelés károsíthatja az alapvető tápanyagokat, köztük az enzimeket, a fehérjéket és a probiotikumokat. A legtöbb tejtermelés ma hormonokkal, antibiotikumokkal, fájdalomcsillapítókkal és peszticid-maradékokkal van töltve, így fontos az ökológiai gazdálkodás is.
Hat egyszeri tenyésztett tejtermék napi célja ( probiotikus joghurt , túró, kecske tej kefir vagy amasai). A kéntartalmú fehérjékben és telített zsírokban gazdag túró, különösen hasznosnak bizonyult a Budwig diéta a rák protokollja számára . Növelheti a probiotikus táplálékbevitelét is tejtermék nélkül fogyasztva tenyésztett zöldségeket, például kimchi, savanyú káposzta, kókusz kefir, kombucha vagy natto .
A tenyésztett tejtermékek szintén nagy kalciumforrás. Kalcium, különösen akkor, ha a D3-vitamin-formával kombinálva 35-60% -kal csökkentheti a rák előfordulását. A kalcium különösen előnyös a rák és a végbélrák megelőzésében. (16) Néhány tanulmány azt is kimutatta, hogy segít a mellrák és a petefészekrák kockázatának csökkentésében. Napfény expozíció és a tengeri olajok, mint például a tőkehal májolaj vagy a krillolaj, a D-vitamin nagy forrásai, amelyek segítenek a kalcium felszívódásában. A kalciumot ideális esetben az olyan ételekből kell előállítani, mint az ökológiai tejtermékek (ajánlom
Chia magok és lenmagot a világ két legnagyobb tápanyag-sűrű magja. Szálakat, omega-3 zsírsavakat és számos fontos ásványi anyagot kínálnak. Kender magok , szezámmag, tökmag és napraforgómag szintén előnyösek és tele vannak egészséges zsírsavakkal dió , brazil diófélék és mandula. Egészségügyi előnyei és a legjobbak csíráztatott és könnyen használható a sima, sült termékek és a joghurt. Célzott két evőkanál naponta.
Tudta, hogy az agyad és az idegrendszer irányítja az egész test működését, és hogy az idegrendszered 60 százaléka zsírsavakból áll? A probléma az, hogy sok hagyományos, feldolgozott zsírok és olajok széles körben elfogyasztott olyan hidrogénezett olajok, amelyek képesek elpusztítani a sejtek membránjait, ami beteg sejteket és toxicitást eredményez.
A finomított és rancid zsírok egész testében problémákat okoznak, ami az immunrendszer csökkenéséhez, a sejtek torlódásához és a megbetegedést kiváltó gyulladáshoz vezet. Cserélje ki finomított növényi olajokat, hidrogénezett olajokat és transzzsírokat minőségi olajokkal, beleértve a lenolajat, extra szűz olívaolaj , tőkehal és kókuszolaj . Ezek táplálják a bélcserét és elősegítik az immunrendszer működését, segítenek elérni és fenntartani az egészséges testsúlyt, valamint a lenmag és a tőkehal májolajat omega-3 zsírsavak amely segíthet a sejtek energiájának felkínálásában. Az olajbogyó olyan fitonutrienseket tartalmaz, amelyek a szervezet gyulladását csökkentik. Ez csökkentheti a mell és a colorectalis rák kockázatát.
A tápláló gomba változik az előnyök szempontjából , íz és megjelenés, mivel ma már több száz gombafaj létezik, de mindegyikről tudjuk, hogy immunerősítő, és sokan évszázadok óta használják a rák elleni harcot. (17) A Reishi, a cordyceps és a maitake különösen javíthat az immunrendszer működésére, megakadályozhatja a tumor növekedését és segítséget nyújt a sejtek regenerációjához. Keresse meg őket kapszulában vagy tinktúrában, és ahol csak lehetséges, főzzük együtt őket.
A metasztázis a rák leghalálosabb eleme, és számos kapcsolódó folyamat eredménye, beleértve a sejtproliferációt, az angiogenezist, a sejtek tapadását, a migrációt és a környező szövetekbe való behatolást. A metasztázis a rákos betegek halálának fő oka, ezért a rákkutatás egyik legfontosabb kérdése ma. Számos klinikai és epidemiológiai tanulmány kimutatta, hogy a zöld tea fogyasztása csökkentheti a rák kockázatát. A zöld tea fő polifenol vegyületeket tartalmaz, köztük epigallokatechin-3-gallát, amelyről kimutatták, hogy gátolja a tumor invázióját és angiogenezisét, amelyek elengedhetetlenek a tumor növekedéséhez és metasztázisához. (18)
A növény leveléből származó teák Camellia sinensis gyakran fogyasztják italként világszerte, beleértve a zöld, fekete vagy oolong teát. Míg az összes hagyományos teák kedvezőnek tűnik, az emberi egészségre gyakorolt legjelentősebb hatások a zöld tea hatásának tulajdoníthatók matcha zöld tea . Magában foglalja a polifenol vegyületek legmagasabb százalékát, a katechint, a gallocatechint és az EGCG-t.
Az antioxidáns EGCG a leghatékonyabb az összes katechinnek, és rákellenes hatása körülbelül 25-100-szor hatékonyabb, mint a C- és E-vitaminoké. Az EGCG-t összefüggésbe hozták a többszörös jelátviteli utak modulációjával, végül a rákos sejtek invazivitásában szerepet játszó fehérjék expressziójának csökkenéséhez vezetnek.
A Richerche Institute of Pharmacology kutatói 2004-es tanulmánya szerint a magasabb halfogyasztás egy másik kedvező táplálkozás a jobb immunrendszer működésének mutatója. (19) A földközi-tengeri táplálkozás rákellenes hatásait vizsgáló tanulmány kimutatta, hogy azok, akik kevesebb halat és gyakrabban fogyasztanak vörös húsot, azt állítják, hogy a vérben gyakoribb daganatos megbetegedések jelezték a magasabb érzékenységet.
Vadas és különösen kicsi halak, beleértve lazac , makréla és szardínia gyulladáscsökkentőek omega-3 ételek amelyek korrelálnak a jobb agy-, hormonális és idegrendszeri egészséggel. Az omega-3 zsírsavak gyulladáscsökkentő hatásokat fejtenek ki, ezért a közelmúltban végzett vizsgálatok összefüggésbe hozták őket a rák megelőzésével és a daganatellenes terápiák természetes javításával. (20) A bizonyítékok az omega-3 zsírsav-kiegészítés szerepét mutatják a rák megelőzésében és a kezelések tüneteinek csökkentésében, mint a kemoterápia. Az Omega-3-k kimutatták, hogy megőrzik az izomtömeget és funkciót a kemoterápiás rákos betegekben, és hozzájárulnak a kezelés toxicitása következtében fellépő csökkent gyulladásos válaszhoz.
A rákellenes étrend a következőkből áll:
Mindenekelõtt teheti meg ezeket a lépéseket, hogy csökkentse vagy megszüntesse a következõ termékeket és anyagokat az életedbõl a toxin felhalmozódásának megállítása és a szabad gyökök, sejtes károk csökkentése érdekében:
Időnként megpróbálhatja böjtölni a méregtelenítéshez szükséges segítséget. Még akkor is, ha rendszeresen egészséges ételeket fogyasztanak, a környezeti toxinok minden időkön át bombázzák. A méregtelenítésért és a megszüntetésért felelős szervek – a bőr, a légzőrendszer, a vese, a máj és az emésztőrendszer – gyakran túlterheltek és átkerülnek a vérben lévő toxinok közé. A tisztítás vagy a méregtelenítés néhány hónapon keresztül történő gyakorlása segíthet ezeknek a szerveknek “felzárkózni” és a sejtekben és szövetekben tárolt toxinok eldobásával. A vastagbél és a máj tisztítja számos fűszernövényt, zölditalot és könnyen emésztett egészséges ételeket, pl. Zöldségeket vagy gyengén párolt gyümölcsöket.
a ivóvíz több száz szabályozatlan anyagot tartalmazhat a növényvédő szerektől és a nehézfémektől a hormonokig és más szennyező anyagokig. A palackozott víz még kevésbé szabályozott, ami azt jelenti, hogy nem feltétlenül jó alternatíva. A legjobb megoldás egy olyan szűrő megvásárlása, amely otthoni használatra szolgál a klór, fluorid és más szennyező anyagok eltávolításáért.
Nem eszem sok kenyeret, de ha alkalmanként szendvicset vagy pirítóst ettem, győződjön meg róla, hogy csírázott kenyérből készül, mint pl. Ezekiel kenyér . Ezenkívül határozottan elkerülem a túl kenyeret vagy a kenyeret. Az Élelmiszer Szabványügyi Ügynökség általános szabályként hirdeti, célozza az aranysárga színt vagy a könnyebb pörkölést, sütést, sütést vagy sütést.
Testünk természetes módon használja az élelmiszert, ezért a hozzáadott cukor vagy feldolgozott / finomított szemek nehezen lebomlanak és bélbetegséget okozhatnak. Minél jobban feldolgozott és megváltozott, hogy egy élelmiszer, annál természetellenesabb és károsabb lesz. Finomított cukor, búzaliszt, dobozos tészta, fagyasztott vacsora, porított sajt és hőkezelt növényi olajok – ezek a feldolgozott élelmiszerek számos betegség és rendellenesség középpontjában állnak.
Búza, szója és a kukoricatermékeket az amerikai kormány nagymértékben támogatja, így rendkívül olcsó és széles körben elérhetővé teszi a magasan feldolgozott és finomított termékek előállítását. Az ezekkel az ételekkel kapcsolatos ételallergia később növekszik, és hozzájárulhat a szivárgó bél szindrómához és a nem megfelelő tápanyag-felszívódáshoz. Ezek az élelmiszerek gyakran peszticidekkel, herbicidekkel, GMO-kkal és nehézfémekkel vannak betöltve. Egyre több, a magok, amelyekből termesztenek, genetikailag módosultak. A megoldás? Vásároljon szerves, csírázott teljes kiőrlésű gabonát, és kerülje a feldolgozott szójatejtermékeket.
Fogyasztói jelentések hogy a basmati rizs Kalifornia államban a legalacsonyabb arzénszintet tartalmazta; mindenféle rizs, kivéve a sushit és a gyorsan főzött rizst Texasból, Louisianából és Arkansasból, a legmagasabb szervetlen arzént tartalmazta Fogyasztói jelentések tesztelés. (25)
Tömöttség illóolaj (Boswellia serrata) klinikailag kimutatták, hogy létfontosságú kezelést nyújt a különböző rákos megbetegedésekhez, beleértve az emlő-, agy-, a vastagbél- és a prosztatarákot. A tömjén képes képes segíteni a sejtes epigenetikai funkciókat, ami pozitívan befolyásolja a gyógyulást elősegítő géneket. Dörzsölje tömjénmentes illóolaját testére (nyak területére) naponta háromszor, és három cseppet belsőleg, nyolcszornyi vízben háromszor naponta egy természetes megelőzési terv részeként. Egyéb hasznos gyulladáscsökkentő illóolajok közé tartozik a szegfűszeg, a rózsa, a teafa és a oregano olajok .
A D-vitamin egy zsíroldható vitamin, amely hasonlóan hat a szervezetünkben lévő hormonhoz. A legjobb módja annak, hogy természetes módon szerezze meg a megfelelő mennyiséget közvetlenül a napsütésnek köszönheti, bár bizonyos táplálkozás D-vitamin gazdag ételeket mint a lazac és a tojás, segíthet, hiszen kiváló minőségű kiegészítést is kaphat.
A klinikai kutatások azt mutatják, hogy a D-vitamin elősegítheti a rák megelőzését, amikor naponta körülbelül 50-70 nanogrammot kap milliliterenként. (26) Fedezze le a D3-vitamin alapjait naponta 20 perc napi expozícióval, ideális esetben 10: 00-2: 00 között. az egész testének 40% -a a napnak kitett. Napi 5000-től 10 000 NE-ig terjedő orális kiegészítőt is készíthet; Javaslom az astaxantin és egy hatékony kombinációs formulát omega-3 halolajok a D3-vitamin együttesen.
Egyes szakemberek javasolják az ivást Lúgos víz amit citrom- vagy lime-lé és / vagy néhány csepp hidrogén-peroxid hozzáadásával hozhat létre. A méregtelenítéshez segíthet növelni a nyers ételek és a zöld gyümölcslevek bevitelét is. Bár a rost fontos része az emésztésnek, az eliminációnak, a méregtelenítésnek és a probiotikum-támogatás forrásának, túl sok rost képes meggyengíteni egy gyengített vagy hiperreaktív immunrendszert. Gőzölés, gőzölés és könnyű főzés nyers élelmiszerek, a zöld porok és a vágás vissza, vagy kiküszöbölése teljes gabona megkönnyíti az emésztést, és hogy sok tápanyag könnyebben elérhető.
Az egészséges táplálkozás az első, amikor a rák megelőzése. De vannak olyan gyógynövények és kiegészítők is, amelyekről kimutatták, hogy segítenek a gyulladás csökkentésében, növelik az immunrendszert, és így hozzájárulnak a rák kockázatának csökkentéséhez. Ezek tartalmazzák:
Az első dolog, amit azonnal meg kell tenni a rákos megbetegedés ellen, javítani kell a diétát. A hangsúlyt elsősorban a tápanyag sűrű zöldségekkel való töltésére helyezzük elő, majd adjunk hozzá minden egyéb összetevőt, amelyek egészséges étrendet alkotnak. Íme néhány recept, hogy elinduljon:
A diéta minősége kétségtelenül összefügg az általános egészségi állapotával és a rák megelőzésével. Más tényezők is fontosak a rákmegelőzéshez, például a gyakorláshoz, a gyógyszeres kezelés és a toxin expozíció elkerüléséhez, a dohányzáshoz és a túl sok alkohol fogyasztásához, a jól alvó és a stressz szabályozásához. A különféle ételek egy rákellenes étrendben szerepelhetnek, és az étrendnek nem kell “tökéletesnek” lennie ahhoz, hogy egészséges legyen. Kezdjük azzal, hogy egyszerre vagy két változást hozunk a diétájába, eltávolítva azokat az ételeket, amelyeket sokan fogyasztanak, de amelyekről ismert, hogy növelik a rák kockázatát.
A hangjától azt gondolhatja, hogy a szivárgó bél csak az emésztőrendszert érinti, de a valóságban többet érhet. Mivel a Szivárványos Gut annyira gyakori, és egy ilyen rejtély, ingyenes webináriumot kínálok minden szivárgó bélben. Kattintson ide, ha többet szeretne megtudni a webinarról.
Még azok is, akik soha nem füstöltek, tüdőrákot kaphatnak, és egy új tanulmány azt sugallja, hogy a betegség kockázata felmerülhet, ha bizonyos szénhidrátokban gazdag diétát fogyasztanak.
Péntek, 2016. március 4. (HealthDay News) – Még azok is, akik soha nem füstöltek, tüdőrákot kaphatnak, és egy új tanulmány azt sugallja, hogy a betegség kockázata felmerülhet, ha bizonyos szénhidrátokban gazdag ételt fogyasztanak.
Ezek az úgynevezett “magas glikémiás index” étrend-kezelések, amelyek magasabb vércukorszintet indukálnak a vérben – hajlamosak a finomított, “rossz minőségű” szénhidrátok nehézségére, magyarázta egy szakértő.
“A glikémiás index és a glikémiás terhelés módszerek az étkezési szénhidrátok minőségének és mennyiségének becsléséhez” – mondta Dr. Rishi Jain, a Philadelphiában a Fox Chase Cancer Center orvosi onkológusán. “A magas glikémiás indexű élelmiszerek közé tartozik a fehér kenyér és a fehér burgonya.”
Jain kifejtette, hogy mivel az elhízás és a szívfaktorok aránya az Egyesült Államokban emelkedik, ugyanúgy van az “inzulinrezisztencia”, mint a cukorbetegség előfutára. Azt is elmondta, hogy az inzulinhoz kapcsolódó rendellenességek, amelyek gyakran kötődnek a magas vércukorszintű étrendhez, “a különböző krónikus betegségek, köztük bizonyos rákos megbetegedések potenciális elősegítőjeként” szerepeltek.
Lehetséges, hogy a tüdőrák egyike azoknak a rosszindulatú daganatoknak? Dr. Xifeng Wu, a Cancer Egyetem rákmegelőzésének elnöke, az MD Anderson Cancer Center Houstonban végzett új tanulmányt, amely segítséget nyújt a kérdés megválaszolásához.
A csapata több mint 1.900 tüdõrákos beteg és több mint 2400 ember egészségét és táplálkozási történelmét vizsgálta a betegség nélkül.
A kutatók kifejezetten a magas glikémiás indexű ételek fogyasztására vonatkoztak, például a Jain által említett fehér kenyérre és burgonyára.
Összességében azok a személyek, akik a magas glikémiás étrendben regisztráltak a legmagasabb ötödben, 49 százalékkal nagyobb kockázatot mutattak a tüdőrák kialakulására, mint az alsó ötödben, a Wu csapata beszámolt.
De a tendencia még erősebb volt, amikor a tanulmány olyan emberekre összpontosított, akik soha nem füstöltek. Ebben a csoportban azok, akik a legmagasabb glikémiás étrendet értékelték, több mint kétszereseik voltak a tüdőrák esélyeinek, szemben a soha nem dohányzókkal, akiknek a legalacsonyabb a glikémiás index értéke.
Wu és munkatársai beszámoltak a március 4-i számukról Rák Epidemiológia, biomarkerek Megelőzés.
Wu szerint a soha nem dohányzókra való összpontosítás azért fontos, mert a dohányzást mint zavaró kockázati tényezőt kiküszöböli – világosabb képet adva a diéta lehetséges szerepéről a tüdőrák kockázatában.
“Bár a dohányzás a tüdőrák egyik fő, jól körülhatárolt kockázati tényezője, a tüdőrák kockázatának minden változását nem veszi figyelembe” – mondta Wu egy folyóirat sajtóközleményében. “Ez a tanulmány további bizonyítékot szolgáltat arról, hogy a táplálék önállóan és más kockázati tényezőkkel együtt hatással lehet a tüdőrák kockázatára.”
Miért lehet kapcsolat a magas szénhidrátok és a tüdőrák között?
Stephanie Melkonian tanulmányozó társszerzője szerint a magas glikémiás étrendi kapcsolatban áll az inzulinrezisztenciával, ami viszont ösztönözheti bizonyos sejtes “növekedési faktor” vegyi anyagok aktivitását, amelyekről ismert, hogy szerepet játszanak a rákban.
A kutatók hangsúlyozták, hogy tanulmányuk nem bizonyítja az ok-okozati tényezőket, és nem vette figyelembe más betegségek, például a cukorbetegség, a magas vérnyomás vagy a szívbetegség lehetséges szerepét.
Jain azonban egyetértett abban, hogy a magas glikémiás tápláléknak a sejtes növekedési faktorokra gyakorolt downstream hatása magyarázatot adhat a tüdőrák kockázatára.
Hozzátette, hogy “ez a szövetség a nemdohányzóknál hangsúlyosabb volt, ami azt sugallja, hogy a rosszabb minőségű szénhidrátok fokozott bevitele hátrányosabb lehet ebben a csoportban.”
Összességében “ez a tanulmány hozzájárul ahhoz a növekvő bizonyítékhoz, hogy a rossz táplálkozási szokások és az elhízás kritikus szerepet játszanak a rák kialakulásában” – mondta Jain.
A kedvenc ételek glikémiás indexének megismeréséhez menjen az American Diabetes Association-hez.